• Top Stories

    Οι υπέρογκες εισφορές «έκλεισαν» 111.212 μπλοκάκια

    • NewsRoom
    μπλοκάκια


    Πάνω από ένας στους τρεις αυτοαπασχολούμενους έκλεισαν τα βιβλία τους λόγω των τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών που κλήθηκαν να καταβάλουν από τον νόμο Κατρούγκαλου.

    Ενδεικτικό είναι ότι από τον Μάιο του 2016 έως και το τέλος του Νοεμβρίου 2017 έκλεισαν 111.212 μπλοκάκια. Οι αυτοαπασχολούμενοι στράφηκαν στη «μαύρη εργασία» και τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ).

    Πλέον από τα 280.000 μπλοκάκια έχουν απομείνει περί τα 170.000 και σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από μεγάλα λογιστικά γραφεία και επικαλείται η Καθημερινή, ήδη έχουν πολλές εντολές από πελάτες τους στα τέλη του μήνα να κλείσουν τα βιβλία τους.

    «Μεγάλος ηττημένος» από αυτή την πρακτική είναι τα κρατικά ταμεία και από τον προϋπολογισμό χάθηκαν μόνο από το τέλος επιτηδεύματος περίπου 73 εκατ. ευρώ. Συνολικά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν για το 2016 (φορολογική δήλωση του 2017) εισοδήματα 3,8 δισ. ευρώ, έναντι 4,7 δισ. ευρώ πέρσι (εισόδημα 2015). Δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες εμφανίζονται να απέκτησαν 900 εκατ. ευρώ λιγότερα εισοδήματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Black Friday: Τελικά οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν στις εκπτώσεις των καταστημάτων;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη-Τι προβλέπουν οι προκηρύξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: N. Κουτσιανάς (Apivita): H Ελλάδα χρειάζεται μια νέα επιχειρηματικότητα για να αντιστρέψει το κακό



    ΣΧΟΛΙΑ