• Κοινωνία

    Ινδία: Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων για πέμπτη συνεχή ημέρα, νέο ρεκόρ θανάτων

    • NewsRoom


    Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πανδημία στην Ινδία, με τον αριθμό των κρουσμάτων να σημειώνει νέο ρεκόρ για πέμπτη συναπτή ημέρα.

    Οι Αρχές της χώρας αδυνατούν να προσφέρουν βοήθεια, καθώς οι ελλείψεις είναι τραγικές. Εικόνες από τα νοσοκομεία, αλλά από τους δρόμους προκαλούν σοκ.

    Το τελευταίο 24ωρο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφθασαν τα 352.991, με το σύνολό τους να ξεπερνά πλέον τα 17 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

    Καταγράφηκε επίσης νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων: 2.812 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι εδώ τους 195.123 νεκρούς.

    Η χώρα αναμένεται να λάβει άμεσα διεθνή βοήθεια σε εξοπλισμό και υλικά.

    Πολλές κυβερνήσεις και η ΕΕ θα στείλουν ενισχύσεις σε αναπνευστήρες και οξυγόνο, καθώς το σύστημα της χώρας με το 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους έχει καταρρεύσει και τα εργοστάσιά της δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

    Η Βρετανία και η Γερμανία έχουν ανακοινώσει πως θα στείλουν βοήθεια στην Ινδία, ενώ και η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει τη χώρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΗΠΑ: Θα στείλουν βοήθεια στην Ινδία για την καταπολέμηση της πανδημίας

    ΕΟΔΥ: 1.400 κρούσματα κορονοϊού, 57 θάνατοι και 816 διασωληνωμένοι – Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν

    Τουρισμός: Κρήτη εναντίον Μαγιόρκας και Κως εναντίον Κάπρι



    ΣΧΟΛΙΑ