• Κοινωνία

    Ηλεία: Μήνυμα στο 112 για εκκένωση της Αρχαίας Ολυμπίας – Διακοπή κυκλοφορίας στην ΕΟ Τρίπολης – Πύργου (upd)

    • NewsRoom
    Πυρκαγιά

    (φωτογραφία αρχείου)


    Μήνυμα εστάλη μέσω του 112 για να εκκενωθεί ο οικισμός της Αρχαίας Ολυμπίας λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Αρχαία Ολυμπία εκκενώστε τώρα προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

    Παράλληλα, διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου από το 124ο χιλιόμετρο έως το 130ο χιλιόμετρο, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ηράκλειας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

    Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, η φωτιά καίει σπίτια στο Πελόπιο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους κατοίκους, τόσο σε αυτό το σημείο όσο και στην Καυκανιά, όπου η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για τον απεγκλωβισμό τους.

    Η αστυνομία πηγαίνει πόρτα-πόρτα στον οικισμό για να διασφαλίσει ότι όλοι θα απομακρυνθούν με ασφάλεια, ενώ ήδη απεγκλωβίστηκαν μία ηλικιωμένη και ο γιος της.

    Στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνει η  Μενδώνη

    Στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνει αυτή την ώρα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, λόγω της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην ευρύτερη περιοχή. Η υπουργός μεταβαίνει στον αρχαιολογικό χώρο για να έχει άμεση εποπτεία της κατάστασης.

    Διαβάστε επίσης

    Ακόμα μια πυρκαγιά στην Ηλεία
    Πυρκαγιά στην Εύβοια: Στις φλόγες σπίτια στις Ροβιές (video)
    Πυρκαγιές: Εκκενώνονται άλλες 3 κοινότητες στην Αρχαία Ολυμπία – Νέα φωτιά στη Ρόδο



    ΣΧΟΛΙΑ