• Κοινωνία

    Η επόμενη μέρα στην Βαρυμπόμπη: Θλίψη και αποκαΐδια – Στάχτη δεκάδες σπίτια, απελπισμένοι οι κάτοικοι (pics)

    • NewsRoom

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Γκρι και μαύρο. Αυτά είναι τα χρώματα που επικρατούν στην άλλοτε καταπράσινη περιοχή της Βαρυμπόμπης.

    Στάχτες, αποκαΐδια, καμένα δέντρα και καμένα σπίτια συνθέτουν το σκηνικό της έρημης περιοχής που επλήγη χθες από μία εφιαλτική πυρκαγιά. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ο καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή και ο μοναδικός ήχος που ακούγεται είναι αυτός από τα εναέρια μέσα που επιχειρούν για να σβήσουν τις διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιάς.

    Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν έως αυτή την ώρα να δίνουν τιτάνια μάχη με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

    Στο σημείο δημιουργήθηκαν πολλές διάσπαρτες εστίες, σε μια περίμετρο που εκτείνεται στο τρίγωνο του οικισμού Αδάμες, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και έφτασε στις Αχαρνές. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Ολύμπος» στην οποία συμμετείχε και ο πρωθυπουργός, από τα τέσσερα μέτωπα, ενεργό είναι ένα και τα υπόλοιπα σε ύφεση.

    Από την πυρκαγιά, ωστόσο, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι ανυπολόγιστες. Χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, ζώα κάηκαν, ενώ από την πύρινη λαίλαπα δεν γλίτωσαν περιουσίες, σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.

    Ενδεικτικές των καταστροφών που έχουν σημειωθεί είναι σημερινές εικόνες που δημοσιεύουν φωτογραφικά πρακτορεία.

    Ανυπολόγιστες ζημιές – Στα 80 τα καμμένα σπίτια

    Εικόνες καταστροφής με καμένα δάση, αυτοκίνητα και περιουσίες μετέδωσε και η ΕΡΤ.

    Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη σύσκεψη, πήγε στις περιοχές που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά, είδε από κοντά τις καταστροφές, συνομίλησε με τους ανθρώπους που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της φωτιάς και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

    Δείτε τις εικόνες της καταστροφής από την Βαρυμπόμπη:

    Διαβάστε ακόμη:

    Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δείτε live την έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά

    Σούπερ μάρκετ: Χείρα βοηθείας στις πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη, Ρόδο και Εύβοια – Νερό και φαγητό σε πυρόπληκτους και πυροσβέστες

    Καύσωνας: Προειδοποίηση για ενίσχυση των ανέμων έως και 6 μποφόρ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ