• Κοινωνία

    Καύσωνας: Προειδοποίηση για ενίσχυση των ανέμων έως και 6 μποφόρ

    • NewsRoom

    Μια γυναίκα κοιτάει καμένα σπίτια από τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή της (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣ


    Για όγδοη ημέρα συνεχίζεται ο πρωτοφανής καύσωνας που «σαρώνει» τη χώρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ από σήμερα το μεσημέρι ενισχύονται οι άνεμοι εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, προκαλώντας ανησυχία για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της φωτιάς που καίει στη Βαρυμπόμπη.

    Σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό της Βαρυμπόμπης, οι άνεμοι θα ενισχυθούν από νωρίς το μεσημέρι στη μία έως αργά το απόγευμα. Οι ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι που θα προσεγγίζουν τοπικά τα 5 με 6 μποφόρ στην ανατολική Αττική αυξάνουν την ανησυχία για αναζωπυρώσεις στην περιοχή.

    Ο καιρός στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

    -Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα ισχυρού καύσωνα το επόμενο διήμερο και προοδευτικά θα υποχωρήσει ως την Παρασκευή με ουσιαστική πτώση το Σαββατοκύριακο

    -Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια την Παρασκευή στα βόρεια

    -Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από την Πέμπτη τα 5-6 μποφόρ

    Ανοιχτές βρίσκονται εν τω μεταξύ, οι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία ευάλωτων πολιτών σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή.

    Από την Παρασκευή θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, θα ενισχυθούν οι βοριάδες και θα σημειωθούν καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μεγάλη φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας: Ξεκίνησαν τις ρίψεις τα αεροσκάφη, μάχη με τις αναζωπυρώσεις

    Χαρδαλιάς: Το ξημέρωμα μάς βρήκε με ένα ενεργό μέτωπο, τα υπόλοιπα είναι σε ύφεση

    Καιρός: Καμίνι για 8η ημέρα η χώρα – Έως 45 βαθμούς η θερμοκρασία



    ΣΧΟΛΙΑ