• Top Stories

    Οι αποφάσεις Τσίπρα προ των πυλών. Σφραγίζουν το Αιγαίο Λιμενικό, Frontex , NATO

    • NewsRoom


    Τις συνέπειες  του  τρομοκρατικού  χτυπήματος  στις Βρυξέλλες φοβάται η ελληνική κυβέρνηση καθώς- η  συμφωνία η οποία υπεγράφη πριν από   μέρες στην σύνοδο κορυφής δεν  πρόλαβε να τεθεί σε εφαρμογή. Έτσι  θεωρείται πολύ πιο εύκολο να αναθεωρηθεί το σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού καθώς  πολλές χώρες από αυτές που είχαν συμφωνήσει είναι έτοιμες να  το εγκαταλείψουν και να στραφούν σε  ποιο ριζοσπαστικές λύσεις.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε σε αυτό το  ενδεχόμενο λέγοντας ότι θα πρέπει να κυριαρχήσει η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα ενώ επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να συνδεθεί η τρομοκρατία με το προσφυγικό.

    Στελέχη της κυβέρνησης φοβούνται ωστόσο ότι τα χθεσινά γεγονότα είναι τόσο έντονα και τόσο δυνατά που οι επικλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για ψυχραιμία θα  πέσουν στο κενό καθώς σε  πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα επικρατήσουν οι ακραίες και ακροδεξιές  φωνές.

    Έτσι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το χειρότερο  σενάριο που είναι να παραμείνουν τα σύνορα κλειστά  ,να συνεχιστούν οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα  και οι χώρες που  έχουν αναλάβει την φιλοξενία συγκεκριμένου  αριθμού ανθρώπων να  αναθεωρήσουν την στάση τους. Με δεδομένο  μάλιστα ότι η διαδικασία αυτή είναι εθελοντική κανείς  ούτε η Αγκελα Μέρκελ δεν μπορεί  να διαβεβαιώσει  τον Αλέξη Τσίπρα  ότι τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν.

    Τις επόμενες ώρες λοιπόν η κυβέρνηση αναμένεται να  πάρει σημαντικές αποφάσεις προκειμένου  να αντιμετωπίσει το χειρότερο   σενάριο αυτής  της ιστορίας καθώς οι ενδείξεις  για την εφαρμογή του σχεδίου είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικές. Στον  νέο σχεδιασμό καθοριστικό ρόλο θα κληθούν  να παίξουν  οι δυνάμεις του λιμενικού, της  Frontex και του ΝΑΤΟ οι οποίες κατά κάποιο τρόπο θα κληθούν να σφραγίσουν το Αιγαίο.

    Διαβάστε ακόμα το άρθρο του Αντώνη Κεφαλά: τρομακτική απειλή για την Ελλάδα. Πως το χτύπημα στις Βρυξέλλες μπορεί να κλείσει για πάντα τα σύνορα της χώρας μας.

    kefalas-antonis-1160x876



    ΣΧΟΛΙΑ