• Top Stories

    Γερουλάνος: Να κυνηγήσουμε το μαύρο χρήμα στα Εξάρχεια

    • NewsRoom
    γερουλανος

    Παύλος Γερουλάνος


    «Αν αφαιρέσεις το μαύρο χρήμα από τις παράνομες δραστηριότητες στα Εξάρχεια, όλοι αυτοί που σήμερα το παίζουν δυνατοί και μεγάλοι, θα αποδυναμωθούν αμέσως. Τότε θα μπορείς να κάνεις μια ουσιαστική παρέμβαση μαζί με τους κατοίκους» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

    «Αυτό που βλέπουμε να γίνεται στα Εξάρχεια σήμερα είναι ότι χρησιμοποιείται μια από τις πιο ιστορικές και πιο σημαντικές γειτονιές της Αθήνας ως άντρο μαύρου χρήματος και παράνομου εμπορίου.

    » Στα Εξάρχεια σήμερα κρύβεται το εμπόριο ναρκωτικών, λευκής σαρκός και όπλων, το λαθραίο εμπόριο τσιγάρων και το παραεμπόριο.  Εγώ δεν πιστεύω ούτε αυτά που λέει η κυβέρνηση, ούτε αυτό που λέει η αντιπολίτευση. Εδώ, είναι θέμα συντονισμού όλων μας και της κεντρικής Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά κυρίως των κατοίκων οι οποίοι έχουν κάνει μια έκκληση στον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για τα Εξάρχεια.

    » Να φέρουμε τις δυνάμεις μας μαζί, να κυνηγήσουμε το μαύρο χρήμα που είναι αυτό που κρατάει τα πράγματα όπως έχουν σήμερα. Αν αφαιρέσεις το μαύρο χρήμα από αυτού του είδους τις δραστηριότητες, όλοι αυτοί που σήμερα το παίζουν δυνατοί και μεγάλοι μέσα στα Εξάρχεια, θα αποδυναμωθούν αμέσως. Τότε θα μπορείς να κάνεις μια ουσιαστική παρέμβαση μαζί με τους κατοίκους».

    Για το θέμα της ασφάλειας στην πόλη, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι «έχει να κάνει με την αίσθηση εγκατάλειψης που νιώθουν οι ψηφοφόροι της Αθήνας, από τον πολιτικό κόσμο. Και όχι μόνο της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Δηλαδή εκεί που η πολιτεία είναι κοντά στον  πολίτη δεν υπάρχει χώρος να αναπτυχθούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

    » Τι βλέπουμε εμείς; Εμείς από την ώρα που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, μια προσπάθεια εντελώς ανεξάρτητη, από Αθηναίους που νοιαζόμαστε για την πόλη μας, από την ώρα που βρεθήκαμε στο πλευρό όλων των κατοίκων που νιώθουν εγκατάλειψη, αμέσως είδαμε μια άλλη αισιοδοξία να αναπτύσσεται, μια άλλη αίσθηση ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Αυτό το συναίσθημα είναι που πρέπει να προωθήσουμε με κάθε τρόπο έτσι ώστε να ξέρει ο κόσμος ότι οι καμπάνιες μας και η πολιτική μας προσπάθεια, δεν θα γίνεται μόνο μέσα από τα κανάλια, αλλά θα γίνεται στις γειτονιές, εκεί που υπάρχουν τα προβλήματα της πόλης. Αυτό πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά».

    Αναφορικά με το πανεπιστημιακό άσυλο επιτέθηκε στην ΝΔ λέγοντας ότι «βρίσκει τη λάθος λύση στο λάθος πρόβλημα».

    «Δεν είναι το πρόβλημα το άσυλο. Το Πανεπιστήμιο του κ. Μητσοτάκη στην Αμερική είχε άσυλο. Το θέμα είναι ο τρόπος που αυτό λειτουργεί μέσα στην Ελλάδα. Το άσυλο δεν σημαίνει ότι όταν γίνεται ένα έγκλημα μέσα στο Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να μπει η Αστυνομία. Μπορεί. Είναι θέμα όμως της πολιτείας να το επιβάλλει. Αν φοβούνται να επιβάλλουν το νόμο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταργήσουμε το άσυλο. Πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες».

    «Να πάμε από την εποχή της συναλλαγής στην εποχή της συνεργασίας»

    «Η απλή αναλογική είναι μια ευκαιρία, να πάμε από την εποχή της συναλλαγής στην εποχή της συνεργασίας. Η συνεργασία σημαίνει ότι θέτουμε όλοι μαζί ένα κοινό στόχο και δουλεύουμε όλοι ο καθένας από τη δική του μεριά, για να τον πετύχουμε. Η συναλλαγή τι είναι; Η συναλλαγή είναι ‘πάρε εσύ την καθαριότητα, να πάρω εγώ τον αθλητισμό, να πάρει ο άλλος τα σκουπίδια’.

    » Και ο καθένας να πάρει ένα κομμάτι, να υπάρχει ασυδοσία διότι δεν θα τολμά ο ένας να ελέγξει τον άλλον και η Αθήνα να πάει κατά διαόλου. Οπωσδήποτε πρέπει να αποφύγουμε την συναλλαγή. Πως; Εκλέγοντας ανθρώπους που μας πείθουν ότι την επόμενη μέρα θα είναι έτοιμοι να συνεργαστούν. Να μην πάμε δηλαδή σε ανθρώπους που έχουν κατά καιρούς κατακρεουργήσει τον Δήμο με τη λογική της συναλλαγής.

    » Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι υποψήφιοι που θα ψηφίσουμε θα πρέπει να είναι άνθρωποι που νοιάζονται πρωτίστως την Αθήνα και άνθρωποι που το έχουν αποδείξει, είτε μέσα από τη συμβολή τους στον Δήμο στο παρελθόν, είτε μέσα από την προσωπική τους πορεία. Και αυτό το λέω και σε όλους τους άλλους υποψήφιους: “μην βάλετε τέτοιους ανθρώπους μέσα στα ψηφοδέλτιά σας”. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ότι τουλάχιστον έξι από τους Αντιδημάρχους του κ. Κακλαμάνη, σήμερα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπακογιάννη. Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο. Εάν νιώθουμε ότι αυτή η πόλη είναι προτεραιότητά μας, πρέπει να βάλουμε ανθρώπους στα ψηφοδέλτια που πραγματικά νοιάζονται για την Αθήνα» τόνισε ο κ. Γερουλάνος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π.Γερουλάνος: Επίσκεψη στον ξενώνα φιλοξενίας καρκινοπαθών του Συλλόγου «Πνοή Αγάπης»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερουλάνος: Συνοικίες σαν το Παγκράτι αντικατοπτρίζουν την ίδια την Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ