ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, με μήνυμά του στο twitter, ανακοίνωσε ότι χθες το βράδυ η Γερμανία και η Πολωνία προσέφεραν 360 πυροσβέστες για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.
«Η συνολική βοήθεια της ΕΕ προς την Ελλάδα ανέρχεται σε 9 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 700 διασώστες και 100 οχήματα», τονίζει ο Γιάνες Λέναρτσιτς, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη στείλει βοήθεια στην Ελλάδα, άλλες επτά χώρες της ΕΕ: η Κύπρος, η Σουηδία, η Γαλλία, η Ρουμανία, η Τσεχία, η Κροατία και η Ισπανία.
Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι κινητοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ για να βοηθήσει την Ελλάδα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης 24/7 βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές πολιτικής προστασίας των χωρών που πλήττονται από πυρκαγιές για να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και να διοχετεύουν τη βοήθεια της ΕΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κόλαση στη Εύβοια: Στα Βασιλικά έφτασαν οι φλόγες (video)
Φωτιές: Έρχονται πέντε ακόμη ελικόπτερα στην Ελλάδα από Αίγυπτο και Ελβετία
Φωτιά στην Εύβοια: Απίστευτες εικόνες από το πιλοτήριο του Canadair (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στις άγονες και προβληματικές περιοχές εντάσσεται το Κέντρο Υγείας Σφακίων
- Φρίντριχ Μερτς: Υπάρχει μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
- Ινδία: Κατηγορεί το Πακιστάν πως παραβίασε την εκεχειρία – Νέες εκρήξεις στο ινδικό Κασμίρ
- Τελεσίγραφο Ευρώπης και ΗΠΑ στη Ρωσία: Δεχθείτε την εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία ή έρχονται νέες κυρώσεις
