• Κοινωνία

    Φωτιά στα Βίλια: Προς το πεδίο βολής στο Κανδήλι Μεγάρων κινείται η φωτιά – Δεν απειλούνται οικισμοί

    • NewsRoom
    Πύρινος εφιάλτης για 5η μέρα στα Βίλια: Η φωτιά κινείται προς το όρος Κανδήλι

    Φωτιά στα Βίλια


    Μάχη με τη φωτιά συνεχίζουν να δίνουν για τέταρτη ημέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή των Βιλίων, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη το συμπαγές δάσος της περιοχής.

    Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές στο τόξο τόξο Οινόη, Καραούλι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, ΤΙΤΑΝ. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη τη νύχτα και εμπόδισαν την φωτιά να μπει στους οικισμούς, ωστόσο κάηκαν σπίτια και αποθήκες που βρίσκονταν μέσα στο δάσος, έξω από τους οικισμούς.

    Από το μεσημέρι η πυρκαγιά δεν φαίνεται να απειλεί τους οικισμούς, ωστόσο το μεγάλο της μέτωπο κατακαίει στο όρος Πατέρα και κατευθύνεται προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων, όπου έχει φτάσει περίπου στα 5-6 χιλιόμετρα, καθώς πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι που ωθούν τις φλόγες προς αυτή την κατεύθυνση.

    Όπως ανέφεραν στελέχη του ΠΣ, στην περιοχή αυτή αρχίζει μια βραχώδης έκταση χωρίς βλάστηση και εκτιμούν ότι η φωτιά θα σταματήσει εκεί.

    Επίσης, βοηθάει το γεγονός ότι στο σημείο αυτό πνέουν ασθενείς άνεμοι (2 μποφόρ στα Μέγαρα), ενώ στο υπόλοιπο κομμάτι, πιο βόρεια προς την Οινόη, έχει κατά διαστήματα ριπές 4 έως 6 μποφόρ.

    Αυτό που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ότι τις απογευματινές ώρες προβλέπεται από την ΕΜΥ ασθενής βροχή, που όμως θα συνοδεύεται από ανέμους, οι οποίοι θα φουντώσουν τις ήδη ενεργές εστίες στην περιοχή.

    Στην πυρκαγιά παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 12 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

    Διαβάστε επίσης

    Κώστας Καραμανλής: Ολοκληρώνονται οι αυτοψίες – Άμεσα οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους
    Βίλια: Στρόβιλος από φωτιά πετά στους πυροσβέστες κορμό δέντρου (video)
    ΔΕΗ: Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαγραφή οφειλών για όσους έχουν υποστεί ολική καταστροφή περιουσίας 



    ΣΧΟΛΙΑ