• Κοινωνία

    Φονική πλημμύρα στη Γερμανία: Στους 42 έφτασαν οι νεκροί, τεράστιες καταστροφές

    Φονική πλημμύρα στη Γερμανία: Στους 42 έφτασαν οι νεκροί, τεράστιες καταστροφές


    Στους 42 νεκρούς έχει ανέβει ο αριθμός των θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας, με τις σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έπληξαν τη Γερμανία, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό των αρχών. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός ατόμων παραμένουν αγνοούμενοι.

    Στην περιφέρεια του Έουσκιρχεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα, 15 άνθρωποι έχουν χάσει εκεί τη ζωή τους, ανέφερε η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας πως «δεν έχουν βρεθεί ακόμη όλα τα πτώματα».

    «Συγκλονισμένη» από την καταστροφή που πλήττει τη δυτική Γερμανία δήλωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ.

    Με ανάρτηση στον λογαριασμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των νεκρών και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των αγνοουμένων, ενώ ευχαρίστησε «από τα βάθη της καρδιάς» της τους «πολλούς ακούραστους διασώστες και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» που επιχειρούν στην περιοχή.

    Συγκλονισμένος δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ από τις συνέπειες των καταστροφών στη δυτική Γερμανία και εξέφρασε την «βαθύτατη συμπάθειά» του για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

    «Η σκέψη μου βρίσκεται με τους πολλούς πολίτες που έχουν ανάγκη, έχουν χάσει την περιουσία τους και κάποιοι ακόμη και το σπίτι τους», δήλωσε ο κ. Σταινμάιερ και ευχαρίστησε τους διασώστες και τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, οι οποίοι εργάζονται «ακούραστα και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, προκειμένου να σταθούν δίπλα σε όσους τους έχουν ανάγκη».

    «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη χώρα μας», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Bild» ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και υποψήφιος των υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για την Καγκελαρία, Άρμιν Λάσετ. Ο Λάσετ επισκέφθηκε την πόλη Αλτένα, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, αφού πρώτα ακύρωσε τη συμμετοχή του του σε σύσκεψη με το βαυρέζικο κόμμα Χριστιανοκοινωνική Ένωση.

    Κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων στο βόρειο τμήμα της Ρηνανίας-Παλατινάτο, έχουν πέσει έως και 148 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Σύμφωνα με τον διαχειριστή δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Westnetz, τουλάχιστον 200.000 άτομα έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι σε Ρηνανία-Βεστφαλία και Ρηνανία-Παλατινάτο, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και η κινητή τηλεφωνία. Τουλάχιστον έξι σπίτια έχουν καταρρεύσει, ενώ δεκάδες άνθρωποι πέρασαν το βράδυ στις στέγες των σπιτιών τους. «Μια τέτοια καταστροφή δεν έχουμε ξαναδεί», δήλωσε η πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Παλατινάτου, Μάλου Ντράιερ



    ΣΧΟΛΙΑ