• Κοινωνία

    Φυλακές Αυλώνα: Νέα άγρια συμπλοκή με μαχαίρια μεταξύ κρατουμένων

    • NewsRoom
    φυλακές


    Άγρια συμπλοκή με αυτοσχέδια μαχαίρια και ρόπαλα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών κρατουμένων στις φυλακές του Αυλώνα.

    Το νέο επεισόδιο βίας σε ελληνικές φυλακές σημειώθηκε στο Β΄ όροφο της σωφρονιστικού καταστήματος. Τα αιτία της συμπλοκής είχαν να κάνουν με τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών εντός των φυλακών.

    Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν 14 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και στη συνέχεια στα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία των Αθηνών. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, τα τζιπ και οι κλούβες των φυλακών δεν επαρκούσαν για τη μεταγωγή των τραυματιών στο Κέντρο Υγείας, αφού άλλα ήταν χαλασμένα και άλλα δεν είχαν καύσιμα!

    Πρόκειται για ένα νέο κρούσμα βίας μέσα στις συγκεκριμένες φυλακές, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο. Τον Απρίλιο του 2018 ένας Ρομά που κρατούνταν στο παράρτημα χτυπήθηκε άγρια από αντίπαλη ομάδα Ρομά, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αλβανός κατηγορούμενος για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είχε δεχθεί επίθεση στο κελί του από ομάδα συγκρατούμενών του.

    Μετά το ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από ελέγχους που έχουν κάνει κατά καιρούς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στα κελιά. Κινητά smartphone, αυτοσχέδια μαχαίρια, τούβλα, στειλιάρια και ναρκωτικά είναι μεταξύ των ευρημάτων.


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπ. Δικαιοσύνης: Νέα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη δολοφονία Μπάκο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και δεύτερος νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού



    ΣΧΟΛΙΑ