• Οικονομία

    Εξωφρενικός ο αριθμός των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης-Αναμονή έως 4 χρόνια


    Με μεγάλη υπομονή θα πρέπει να είναι οπλισμένοι όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε συνταξιοδότηση καθώς οι αιτήσεις που εκκρεμούν είναι χιλιάδες, και η αναμονή μακρά.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να περιμένουν ακόμη και 4 έτη για την έγκριση της αίτησής τους. Οι φάκελοι των αιτήσεων είναι ογκώδεις και φθάνουν τους 200.000.

    Την ίδια ώρα, οι οφειλές για κύριες και επικουρικές συντάξεις ανέρχονται στο 1,2 δισ. ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί στο υπερπλεόνασμα που προβλέπει η κυβέρνηση για το 2019.

    Σε ό,τι αφορά στονη ΕΦΚΑ για παράδειγμα, οι αιτήσεις που δεν έχουν διευθετηθεί είναι περίπου 98.000 και άλλες 25.000 έχουν υποβληθεί από υπαλλήλους του Δημοσίου.

    Στο ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικές) εκκρεμούν τουλάχιστον 96.402 αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Μόνο στον τομέα των εφάπαξ που σχεδιάζεται η προπληρωμή του 80% , για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να μειωθεί ο αριθμός των εκκρεμοτήτων, σε αναμονή βρίσκονται σχεδόν 25.000 αιτήσεις.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ προέβη σε αλλαγή και στη διαδικασία αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης για τους μισθωτούς που έχουν χάσει τα ένσημά τους, με στόχο την επιτάχυνση στην απονομή των συντάξεων.

    Την ίδια στιγμή, περισσότερα από 2 δισ. χρωστούν οι υπόλοιποι δημόσιοι φορείς σε φορολογούμενους και προμηθευτές .

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Έκλεισε» το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις – Τι προβλέπει το πακέτο φοροελαφρύνσεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσακαλώτος: Τα κόκκινα δάνεια παραμένουν ένα σημαντικό οικονομικό πρόβλημα για την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχονται προμήθειες και στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ



    ΣΧΟΛΙΑ