• Κοινωνία

    Έλληνας ομογενής ο φερόμενος ως δολοφόνος του διαβόητου μαφιόζου Ουάιτι Μπάλτζερ

    • NewsRoom
    Υπόθεση Μπάλτζερ

    Φώτιος Φρέντι Γκίας (Αριστερά), Ουάιτι Μπάλτζερ (Δεξιά)


    «Φως στο τούνελ» μοιάζει να διαφαίνεται στην υπόθεση Μπάλτζερ καθώς ένας Έλληνας ομογενής, εκτελεστής της μαφίας, φέρεται να είναι ο «νούμερο ένα» ύποπτος για συμμετοχή στο φόνο του διαβόητου μαφιόζου και πληροφοριοδότη του FBI.

    Ο 51χρονος Φώτιος «Φρέντι» Γκίας (Fotios «Freddy» Geas), που εκτίει ποινή ισοβίων στο σωφρονιστικό κατάστημα Χάζελτον στη Δυτική Βιρτζίνια, είναι ο πλέον ύποπτος επειδή είναι γνωστός για την αντιπάθεια που τρέφει για τους καταδότες στις Αρχές. Πάντως,  μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, ο Γκίας δεν συνεργάζεται με τις Αρχές.

    Ο Γκίας και ο αδελφός του Τάι (Ty), 46 ετών, είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη το 2011 για τη συμμετοχή τους σε αρκετά βίαια εγκλήματα, μεταξύ των οποίων τον φόνο σε πάρκινγκ στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης το 2003 του Αντόλφο «Μπιγκ Αλ» Μπρούνο, «νονού» μαφιόζικης οικογένειας από τη Γένοβα.

    Ο ντέτεκτιβ Τεντ Μακ Ντόνοου, που γνώριζε τον Γκίας, είπε στην Boston Globe ότι «ο Φρέντι μισούσε τα καρφιά».

    «Ο Φρέντι μισούσε τους τύπους που κακοποιούσαν τις γυναίκες. Ο Ουάιτι ήταν ένα καρφί που σκότωσε γυναίκες. Προφανώς είναι τόσο απλό», είπε στην εφημερίδα, που πρώτη μετέδωσε ότι οι Αρχές υποψιάζονται ως βασικό ένοχο τον ομογενή.

    Σύμφωνα με την Boston Globe, ο Γκίας κι ο αδελφός του ήταν ο φόβος και ο τρόμος στη Δυτική Μασαχουσέτη, σεσημασμένοι εγκληματίες που είχαν από έφηβοι μπλεξίματα με τον νόμο. Ήταν γνωστοί στις Αρχές ως «δύναμη κρούσης», που είχε προσλάβει η μαφία και ο «νονός» Αντονι Αριλότα, αλλά δεν είχαν γίνει πλήρη μέλη της, επειδή ήταν ελληνικής καταγωγής.

    Άγνωστο παραμένει αν κάποιος δικηγόρος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Γκίας. Εκπρόσωπος του FBI δεν θέλησε να κάνει σχόλια για τον ομογενή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πασίγνωστος πολιτικός, συνέταιρος του δολοφονηθέντος επιχειρηματία στη Βούλα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτέλεση στη Βούλα: Ποιος είναι ο 46χρονος επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε – Η καλλονή σύζυγός του και το αμαρτωλό παρελθόν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: My Style Rocks: Το μήνυμα του ΣΚΑΪ μετά τη δολοφονία του συζύγου της Βικτώριας Καρύδα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ