• First Top Stories

    Έλληνας νεκρός στην αιματηρή επίθεση του Μονάχου – 9 τα συνολικά θύματα


    Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως για την αιματηρή επίθεση στο Μόναχο. Όπως αναμεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Γερμανία Γ. Παππάς η αστυνομία αναφέρει πως από την  επίθεση στο εμπορικό κέντρο υπήρξε και Έλληνας νεκρός.  Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία του θύματος.

    Το χρονικό της επίθεσης

    Το απόγευμα της Παρασκευής,  ένοπλος νεαρός  ανοίγει πυρ σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της γερμανικής πόλης, αφήνοντας πίσω του  21 τραυματίες και 9 νεκρούς. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και ανάρτησε  στο twitter σχετική ανακοίνωση:

    “Στις 17:50 αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την Αστυνομία για πυροβολισμούς στον κεντρικό δρόμο κοντά στο εμπορικό κέντρο ‘Olympia’ και κατόπιν για συνέχεια των πυροβολισμών στο ίδιο το εμπορικό κέντρο. 

    Μάρτυρες αναφέρθηκαν σε τρία άτομα με όπλα. Για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία.

    Η Αστυνομία επιχειρεί με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της και με την υποστήριξη ειδικών μονάδων αλλά και μονάδων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό να συλληφθούν οι δράστες, η έρευνα για τους οποίους διεξάγεται εντατικά. Λόγω της ακόμη ασαφούς κατάστασης, παρακαλούμε όλους όσοι βρίσκονται στην πόλη να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν καταφύγιο στα πλησιέστερα κτίρια. Η λειτουργία των μαζικών μέσων συγκοινωνίας έχει για την ώρα διακοπεί”.

    munich18

    Όπως αποδείχθηκε ο δράστης ενήργησε μόνος του. Οι μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας κάνουν λόγο για ένα νεαρό, με έντονα ψυχολογικά προβλήματα, που ακολουθούσε ιατροφαρμακευτική αγωγή. Στο σπίτι του, που διέμενε με τους γονείς του, δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με το Ισλαμικό Κράτος, όμως, η αστυνομία βρήκε ένα βιβλίο με θέμα τους μαζικούς πυροβολισμούς. Ο 18χρονος δράστης ήταν γιος ταξιτζή, ιδιαίτερα μοναχικός και είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές σε ψυχιατρικές κλινικές. Μαρτυρίες λένε πως τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν σε κατάσταση απόλυτου αμοκ, ενώ το κίνητρο της επίθεσης αυτής δεν έχει βρεθεί ακόμα. Ο  Ali Sonboly υποστήριξε πως ήταν θύμα bullying από τα 7 του χρόνια και ίσως γι’αυτό επέλεξε να αρχίσει το μακελειό από ένα σημείο που βρίσκονταν μαζεμένα τόσα παιδιά και έφηβοι. Να τονίσουμε πως τα θύματά του, με εξαίρεση μια γυναίκα 45 χρονών, ήταν ηλικίας 14-26.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/makelaris-sto-monacho-bullying-o-isis-ke-o-ellinas-nekros-video/63424



    ΣΧΟΛΙΑ