• The Wiseman

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στις 12:00 ξεκινάει η μεγάλη μάχη που θα κρίνει και τον πόλεμο των μετόχων

    Λεωνίδας Μπόμπολας -Αναστάσιος Καλλιτσάντσης


    Η “Μητέρα όλων των μαχών” διεξάγεται σήμερα στη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, όπου θα λύσουν τις (πολλές) διαφορές τους οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές: από τη μία οι αδελφοί Καλλιτσάντση και από την άλλη ο Λεωνίδας Μπόμπολας με τον Δημήτρη Κούτρα.

    Οι δύο πλευρές ανέκαθεν είχαν διαφωνίες για την αρνητική πορεία της Ελλάκτωρ, οι οποίες πυροδότησαν κατά καιρούς σενάρια περί αποχώρησης των μεν ή των δε από την εταιρεία, με την πώληση των ποσοστών τους σε ξένους επενδυτές ή με την εξαγορά του μεριδίου της μίας πλευράς από την άλλη. Όμως η αντιπαράθεση κορυφώθηκε τους τελευταίους μήνες, σε σημείο που το γυαλί μοιάζει να έχει ραγίσει και να μην ξανακολλά με τίποτα. Το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας συμβιβασμός έστω και στο παρά πέντε φαίνεται σχεδόν απίθανο.

    Οι δύο πλευρές μοιάζουν πια να μη συμφωνούν σε τίποτα όσον αφορά στη μελλοντική πορεία της εταιρείας. Η πλευρά Καλλιτσάντση υποστηρίζει πως πέρα από την ισχυρή παρουσία της Ελλάκτωρ στις κατασκευές, πρέπει να υπάρχει παρουσία και σε άλλους κλάδους, όπως αυτός των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ώστε να καλυφθεί το “κενό” κατασκευαστικών έργων και να ξεπεραστεί το εμπόδιο των χαμηλών περιθωρίων κέρδους. Αντίθετα, η πλευρά Μπόμπολα τάσσεται υπέρ της πώλησης τόσο της θυγατρικής ΕΛΤΕΧ Άνεμος, όσο και άλλων assets της εταιρείας, όπως το εμπορικό κέντρο Smart Park, κρίνοντας πως είναι πιο συμφέρον για την εταιρεία να επικεντρωθεί στις κατασκευαστικές της δραστηριότητες.

    Αν και η “μάχη” μεταξύ των δύο πλευρών είναι αμφίρροπη και απρόβλεπτη, θα έλεγε κανείς ότι η πλευρά Καλλιτσάντση φαντάζει ως “φαβορί”, για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή τον τελευταίο ενάμιση μήνα προχώρησε σε ένα θεαματικό μπαράζ αγορών μετοχών της Ελλάκτωρ, ανεβάζοντας το ποσοστό της στο 27%, έναντι 21% της πλευράς Μπόμπολα. Δεύτερον, επειδή οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι παρουσιάσεις της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor των αδελφών Καλλιτσάντση στο εξωτερικό απέσπασαν θετικότερη ανταπόκριση σε σχέση με τις αντίστοιχες κινήσεις της πλευράς Μπόμπολα.

    Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οποιοδήποτε σενάριο, και μόνο το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης γενικής συνέλευσης, θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της Ελλάκτωρ στο εξής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Το «βυζαντινό παιχνίδι» των golden boys του ΤΧΣ για την ανάδειξη του CEO της Εθνικής Τράπεζας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «Κόκκινη κάρτα» στην Folli Follie από την Atradius – Ο ασφαλιστικός κολοσσός ήρε την κάλυψη στην ελληνική εταιρεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Attica Bank: Στο «τραπέζι» σήμερα η πρόταση της Rothschild



    ΣΧΟΛΙΑ