• Top Stories

    ‘Ελενα Κουντουρά vs Γιάννη Στουρνάρα: Ποιός λέει ψέματα και ποιός αλήθεια;


    ‘Ελενα Κουντουρά εναντίον Τράπεζα της Ελλάδας: Κάποιος απο τους δυο λέει ψέματα; ‘Η στραβός είναι ο γυαλός…ή στραβά αρμενίζουμε, συνηθίζει να λέει ο “σοφός” λαός εάν οι απόψεις δυο πλευρών αντικρούν η μια την άλλη χωρίς ωστόσο να αποδεικνύεται ποιός κάνει λάθος. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του ελληνικού τουρισμού.

    Η αναπλ. υπουργός Τουρισμού κα. ‘Ελενα Κουντουρά δυο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις αφίξεις και τα έσοδα απο τον τουρισμό κατά το πρώτο 6μηνο, “σπεύδει” να ακυρώσει τον κεντρικό διοικητή της χώρας, διαψεύδοντας τα στοιχεία παρουσιάζοντας, από την πλευρά της αντίθετα στοιχεία, για το 7μηνο! Δηλαδή, κατά την αναπλ. υπουργό η Ελλάδα “βούλιαξε” απο τουρίστες τον μήνα Ιούλιο;

    Η Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα, εμφανίζει μείωση αφίξεων κατά 1,6% στο πρώτο 6μηνο του έτους, έναντι του 2015. Η αναπλ. υπουργός Τουρισμού κα. ‘Ελενα Κουντουρά, δηλώνει, μόλις πριν απο λίγες ώρες σήμερα στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ, ότι στο πρώτο 7μηνο υπάρχει θετικό πρόσημο στις αφίξεις με αύξηση 6-7%.

    Ποιός λέει αλήθεια και ποιός ψέματα άραγε; Μήμως και αυτό εντάσσεται στις “διαφωνίες” που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας, της Κυβέρνησης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ.Γιάννη Στουρνάρα; Σύμφωνα με την κοινή λογική, η ΤτΕ έχει κάποιο όφελος να “μαγειρέψει” τα νούμερα; Η πολιτική ηγεσία όμως, σύμφωνα πάντα με την κοινή λογική, έχει κάθε λόγο να “πειράζει” λίγο τα νούμερα και να παρουσιάζει το ποτήρι μισογεμάτο απο μισοάδειο που το βλέπουν οι τεχνοκράτες της ΤτΕ. Οι εμπλεκόμενοι όμως με τον τουρισμό; Ξενοδόχοι, εστιάτορες και γενικώς με ποιά πλευρά τάσσονται; Με την αισιόδοξη ή με την απαισιόδοξη; Αραγε είναι αισιόδοξοι όταν βλέπουν την “τσέπη” τους να αδειάζει αντί να γεμίζει;

    Χωρίς, λοιπόν, να πτοείται η αναπλ. υπουργός Τουρισμού κα. ‘Ελενα Κουντουρά βγαίνει ανερυθρίαστα και δηλώνει αισιόδοξη ότι θα υπάρξει αύξηση εσόδων από τον τουρισμό και αφίξεων τουριστών σε σχέση με το 2015, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρξαν.

    kountoura 2

    Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε την εκτίμηση στην οποία προέβει η υπουργός έχοντας ως δεδομένο ότι αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών με υψηλό εισόδημα (!) ” η λογική λέει ότι και τα έσοδα θα αυξηθούν”! Την ίδια στιγμή η ΤτΕ αναφέρει ότι μείωση, κατά 5,8% στο εξάμηνο και 5,4% τον Ιούνιο παρατηρήθηκε και στις ταξιδιωτικές εισπράξεις.

    Υπογράμμισε δε ότι οι μήνες Ιούλιος , Αύγουστος και Σεπτέμβριος είναι οι μήνες με την υψηλότερη κίνηση αλλά πρόσθεσε πως ο τελικός απολογισμός θα γίνει τον Οκτώβριο. Παράλληλα, τόνισε πως εκτός των νέων τουριστικών αγορών που άνοιξαν με την πολιτική που ακολουθήθηκε έχουν τεθεί οι βάσεις για επιμήκυνση της σεζόν από τον Απρίλιο και υπάρχει απόδοση.

    Βέβαια, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το 2016 λόγω γεωπολιτικών προβλημάτων στην περιοχή και τρομοκρατίας η Ελλάδα είχε σημαντικές δυσκολίες στην προσέλκυση του τουριστικού προϊόντος και πρόσθεσε πως είναι στρεβλή η εντύπωση ότι τα προβλήματα σε γειτονικές χώρες αυξάνουν την τουριστική ροή προς την χώρα μας. Ανέφερε ότι λόγω της τρομοκρατίας το 16% των Γερμανών αποφάσισε να μην κάνει διακοπές εκτός χώρας αλλά όπως είπε φέτος οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 8% προς την Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/oli-simfonia-tis-alpha-bank-gia-tin-marinopoulos/69109



    ΣΧΟΛΙΑ