• Κοινωνία

    Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

    • NewsRoom


    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από την Πέμπτη με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

    Αναλυτικά:

    1. Την Πέμπτη (19-09-2019) από αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν η Μακεδονία (κυρίως η Κεντρική), προς το βράδυ η Θεσσαλία και οι Σποράδες.

    2. Την Παρασκευή (20-09-2019) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Ανατολική Πελοπόννησο.

    Στη Μακεδονία οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από τις απογευματινές, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.

    Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη. Πτώση της θερμοκρασίας άνω των πέντε βαθμών Κελσίου αναμένεται σε βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα ενώ στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

    Στον επόμενο χάρτη θα δείτε τις ελάχιστες θερμοκρασίες στη χώρα μας όπως τις κατέγραψαν 347 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

    Μεγάλες διαφορές ακόμη και 10 βαθμούς Κελσίου παρατηρούνται μεταξύ παραθαλάσσιων και ηπειρωτικών περιοχών, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε ημιορεινά οροπέδια.



    ΣΧΟΛΙΑ