• Top Stories

    Εκλογές ΗΠΑ: Αποτέλεσμα- καταπέλτης για τη Γερμανία- Τι δηλώνει η υπουργός Άμυνας

    • NewsRoom
    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


    Ως “τεράστιο ΣΟΚ” χαρακτήρισε η υπουργός Άμυνας στη Γερμανία, Ursula Gertrud von der Leyen, την ανάδειξη του Trump σε νέο πλανητάρχη! Κατόπιν της ανακοίνωσης του αποτελέσματος, ένας-ένας οι πολιτικοί, προχωρούν σε δηλώσεις για τα νέα δεδομένα στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

    Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD η  von der Leyen τόνισε: «Πιστεύω ότι ο Trump γνωρίζει ότι αυτή δεν ήταν μια ψήφος υπέρ εκείνου, αλλά μάλλον μια ψήφος κατά της Ουάσινγκτον, κατά του κατεστημένου».

    Από την πλευρά του ο Normpert Retgken των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Angkela Merkel, επεσήμανε ότι «η φρασεολογία και ο τρόπος συμπεριφοράς του Trump είναι μια παράλογη παρακαταθήκη, την οποία δεν μπορεί τόσο εύκολα να αποτινάξει. Πιστεύω ότι θα πρέπει να τον εκλάβουμε έτσι όπως μας έχει παρουσιαστεί», ενώ προσέθεσε ότι “δεν έχουμε καμιά ιδέα τι θα κάνει ο Trump ως πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια πολύ αβέβαιη γεωπολιτική κατάσταση”.

    Ο Mpernt Rixingker, από την άλλη, επικεφαλής του κόμματος Die Linke, εκτίμησε ότι ο Trump «δεν θα μπορέσει να προσφέρει τίποτε στους ανθρώπους στους οποίους έχει υποσχεθεί ό,τι ήταν δυνατό. Θα κινηθεί προς μια απολυταρχική κοινωνία».

    Τέλος ο Tzem Ezntemir του κόμματος των Πράσινων στη Γερμανία δήλωσε ότι η νίκη Trump σηματοδοτεί «μια διάσπαση με την μέχρι τώρα παράδοση, ότι η Δύση υποστηρίζει τις φιλελεύθερες αξίες».

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκλογές ΗΠΑ: Ελληνικός Αρμαγεδδών-Ηχηρό χαστούκι για την ελληνική κυβέρνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομοκρατεί τις αγορές ο Τραμπ: Βυθίζεται το δολάριο, στα ύψη ο χρυσός

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκλογές ΗΠΑ: Πανηγυρισμοί για τον νέο πλανητάρχη – Δάκρυα στο στρατόπεδο της Χίλαρι (φωτογραφικό)



    ΣΧΟΛΙΑ