• Κοινωνία

    Έγκλημα καταγγέλλει η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη – Τι αναφέρει στην επιστολή της

    • NewsRoom


    Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη έπειτα από επιστολή της συζύγου του, Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, προς τον υπουργό Ναυτιλίας στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται το λιμενικό σώμα.

    Στην επιστολή της, η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη επικαλείται στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα. Όπως αναφέρει η κυρία Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

    Σύμφωνα με την κα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος.

    Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη βρίσκονταν κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού και πως υπήρξε παρενόχληση του σκάφους.

    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο.

    Η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει αύριο το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου.

    Διαβάστε επίσης:

    Από τι πέθανε ο Σήφης Βαλυράκης – Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή

    Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Η μοιραία βόλτα με το φουσκωτό ανοιχτά της Ερέτριας

    Φώφη Γεννηματά: Η ξαφνική απώλεια του συντρόφου και φίλου Σήφη Βαλυράκη, μας γεμίζει θλίψη



    ΣΧΟΛΙΑ