ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αύριο 28 Δεκεμβρίου 2017 έχει προγραμματιστεί η εμβόλιμη πληρωμή 18.240 νέων κύριων συντάξεων από τον Ενιαίο Φορεά Κοινωνικής Ασφάλισης. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ο στόχος που ήταν οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις να περιοριστούν σε 75.000.
Από την 1/1/2017 ο ΕΦΚΑ κατέβαλε συνολικά 127.742 οριστικές και 48.357 προσωρινές συντάξεις. Στο πλαίσιο αυτό, εμβόλιμες πληρωμές νέων συντάξεων θα γίνουν και εντός του 2018 έτσι ώστε να ολοκληρωθεί, μέχρι τον Ιούνιο του 2018, η εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων συνταξιοδότησης.
Παράλληλα στις αρχές του νέου χρόνου αναμένεται να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για την εφαρμογή του οργανογράμματος του νέου φορέα.
Ο ενιαίος φορέας χορηγεί συντάξεις σε 2.805.000 συνταξιούχους και ασφαλίζει 3.300.000 περίπου εργαζόμενους, από τους οποίους 1.915.000 είναι μισθωτοί και οι υπόλοιποι 1.385.000 είναι μη μισθωτοί.
Η περιουσία του ανέρχεται σε 8,5 δισ. ευρώ έχει στην κατοχή του 370 ακίνητα, η αντικειμενική αξία των οποίων ανέρχεται σε περίπου 750.000.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι με το νέο Οργανόγραμμα αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο Ταμείο, οι οποίοι εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα συγκεντρωτικό οργανωτικό σχήμα, που υποβαθμίζει τις περιφερειακές υπηρεσίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ασφάλιστρα: Αύξηση της παραγωγής τους κατά 4,6% στο 11μηνο του 2025
- Δαμίγος (ΒΕΑ): Έξυπνοι μετρητές στα χαρτιά, ακριβό ρεύμα στην πράξη για τις μικρές επιχειρήσεις
- Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Κορυφαίος Εργοδότης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
- Πιερρακάκης στην Handelsblatt: Ανακτήσαμε €3,9 δισ. μέσω μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.