• Κοινωνία

    Δωρεά 200 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Αρνό του ομίλου LVMH για την αποκατάσταση της Notre Dame

    • NewsRoom

    Μπερνάρ Αρνό, LVMH


    Δωρεά 200 εκατομμυρίων ευρώ προσφέρουν η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, στον οποίο ανήκει και ο οίκος Louis Vuitton, για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων, μετά την καταστροφική φωτιά που συγκλόνισε τον πλανήτη.

    «Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την αποκατάσταση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

    Την ίδια ώρα και η γαλλική οικογένεια βιομηχάνων Πινό, η οποία προεδρεύει του ομίλου Kering, αποδέσμευσε 100 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μέσω της εταιρείας της επενδύσεων Artemis, όπως ανακοίνωσε στο AFP ο πρόεδρός της, Φρανσουά-Ανρί Πινό.

    «Η τραγωδία αυτή συγκλονίζει όλους τους Γάλλους και πέραν αυτών όσους ενώνουν οι πνευματικές αξίες. Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», επισημαίνει ο Πινό σε ανακοίνωσή του.

    Ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ αποδεσμεύτηκε «για να μετάσχουμε στην προσπάθεια που θα χρειαστεί για την πλήρη αποκατάσταση της Notre Dame», προσθέτει.

    Το εμβληματικό μνημείο στο Παρίσι τυλίχθηκε στις φλόγες για 12 ώρες μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς που κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό τη δομή του και προκάλεσε την κατάρρευση του βέλους του από ύψος 93 μέτρων.

    Ο όμιλος Kering -προηγουμένως Pinault-Printemps-Redoute (PPR)- είναι ο δεύτερος παγκοσμίως όμιλος σε είδη πολυτελείας, μετά τον LVMH, και έχει κυρίως τις μάρκες Gucci, Yves Saint Laurent και Boucheron.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φρανσουά-Ανρί Πινό: Ποιος είναι ο Γάλλος μεγιστάνας που δίνει 100 εκ. ευρώ για την επισκευή της Notre Dame

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρηνεί το Παρίσι: Ποια είναι η Notre Dame, το εμβληματικό γοτθικό μνημείο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το νερό, ο επόμενος μεγαλύτερος κίνδυνος για την Παναγία των Παρισίων



    ΣΧΟΛΙΑ