• Top Stories

    Διάψευση εμπλοκής της Ελλάδας στην υπόθεση μεταφοράς χρυσού από την Βενεζουέλα

    • NewsRoom

    Το αεροσκάφος από την Βενεζουέλα YV2486


    Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ελλάδα εμπλέκεται στην μεταφορά χρυσού με αεροσκάφη από τη Βενεζουέλα, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Φρανσίσκο Σούκρε, στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

    Η δήλωση του κ. Σούκρε, κατά την εφημερίδα, έχει σημασία, καθώς δεν πρόκειται για φιλοκυβερνητικό, αλλά για υποστηρικτή του ηγέτη της αντιπολίτευσης, προέδρου της Εθνοσυνέλευσης και αυτοανακηρυχθέντος προέδρου της Βενεζουέλας, Χουάν Γουαϊδό.

    Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Φρανσίσκο Σούκρε στην «ΕφΣυν»: «Γνωρίζουμε ότι η δικτατορία του Μαδούρο βγάζει τον χρυσό από τη Βενεζουέλα για να τον πουλήσει παράνομα, καταστρέφοντας με αυτό τον τρόπο τον εθνικό πλούτο των Βενεζουελάνων.

    » Σήμερα, το 96% του χρυσού που παράγεται στη χώρα μας εξάγεται λαθραία με τη συνενοχή και την ευθύνη της δικτατορίας του Μαδούρο. Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις χώρες να μη γίνουν συνένοχες στη λεηλασία των εθνικών πόρων όλων των Βενεζουελάνων, κάτι που αποσκοπεί αποκλειστικά στην τρομοκράτηση των Βενεζουελάνων και στην εμβάθυνση της ανθρωπιστικής κρίσης σε αυτήν την τελική φάση της δικτατορίας.

    » Πολύ σύντομα θα αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία και ο τεράστιος χρυσοφόρος πλούτος μας θα αξιοποιηθεί για την ποιότητα ζωής και την πρόοδο του λαού της Βενεζουέλας.

    » Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως δίοδος σε αυτήν την ξεδιάντροπη λεηλασία του χρυσού που ανήκει σε όλους τους Βενεζουελάνους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Citigroup: Πουλά «το θησαυρό» της Βενεζουέλας-Τόνοι χρυσού στην αγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνε και έρχονται τα αεροπλάνα του Μαδούρο στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ