• Top Stories

    ΔΕΘ: Άνευ προηγουμένου τα μέτρα ασφαλείας – Πράκτορες της CIA, drones και ελεύθεροι σκοπευτές

    • NewsRoom


    Πέρα από κάθε προηγούμενο είναι τα φετινά μέτρα ασφαλείας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ. Πράκτορες του FBI, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα, drones, δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ και συνολικά 5.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός. Αυστηρά είναι και τα μέτρα της Τροχαίας, με κλειστούς δρόμους και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης σε πολλά σημεία της πόλης.

    Η παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από την αμερικανική πολιτική και επιχειρηματική ζωή στη Θεσσαλονίκη έχει σημάνει συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία αναμένει να υπάρχουν διαμαρτυρίες από συνδικαλιστικές ενώσεις και αντιεξουσιαστές.

    Η αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο βαθμό, από τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος, με τον οποίο σήμερα συναντάται ο πρωθυπουργός. Στην έκθεση θα συμμετέχουν άλλωστε μερικοί από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κολοσσούς της Αμερικής όπως η Facebook, η Google, η Μicrosoft και η Lockheed Martin.

    Παράλληλα, η Αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει φέτος και τις μαζικές διαδηλώσεις των Μακεδονικών Ενώσεων ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις. Ήδη οι δρόμοι της πόλης έχουν γεμίσει αφίσες οι οποίες κηρύσσουν ανεπιθύμητο τον Έλληνα πρωθυπουργό.

    Στον φετινό σχεδιασμό για τα μέτρα ασφαλείας συμμετείχαν εκπρόσωποι του FBI, στους οποίους δόθηκε το δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και στις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης στελέχη της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    Σε ευρεία σύσκεψη της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε τα μέτρα να είναι αυστηρά και να “προλαμβάνουν” τα ενδεχόμενα επεισόδια πριν από την έναρξή τους.

    Η φετινή έκθεση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας με τη συμμετοχή 1.500 εκθετών ενώ η επισκεψιμότητα αναμένεται να καταρρίψει το περσινό ρεκόρ των περίπου 264.000 επισκεπτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι υποσχόταν στην περσινή ΔΕΘ ο πρωθυπουργός- Τι ισχύει σήμερα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αστακός» η Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ: Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα φυλάνε τον Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ