Πολιτικό άσυλο και στον τρίτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που εισήλθαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία αποφάσισε να χορηγήσει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου.
Οι οκτώ αξιωματικοί έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τον περασμένο Μάιο και βρίσκονται σε ειδικό χώρο, ο οποίος παραμένει μυστικός και φρουρείται.
Τις προηγούμενες φορές το Δημόσιο είχε προσφύγει κατά των αποφάσεων των αρμοδίων επιτροπών για τη χορήγηση ασύλου, ωστόσο, έπειτα από απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ασύλου στους οκτώ, και εν αναμονή της καθαρογραφής της και της δημοσίευσης της, η όλη διαδικασία παροχής ασύλου από τις αρμόδιες επιτροπές έχει τυπικό χαρακτήρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Ασύλου θα αποφανθεί και για τους υπόλοιπους πέντε αξιωματικούς και, όπως εκτιμάται, οι αποφάσεις θα ακολουθήσουν την ίδια τροχιά για τους αιτούντες άσυλο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη: Πού μένουν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η καθημερινή τους ζωή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣτΕ: Οριστικά άσυλο στον πρώτο Τούρκο στρατιωτικό – Απορρίφθηκε η προσφυγή Μουζάλα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το πετρέλαιο υποχωρεί μετά από ενδείξεις για διάθεση επίλυσης του πολέμου
- Η Πρεσβεία των ΗΠΑ αναζητά συντονιστή ασφάλειας για την Γκιλφόιλ – Δείτε την αγγελία
- Η QatarEnergy επιστρέφει μέσω… Τέξας: «Ανάσα» από το Golden Pass
- Το αλουμίνιο καταγράφει την καλύτερη επίδοση εδώ και δύο χρόνια – Άνοδος άνω του 10% για τον Μάρτιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.