• Top Stories

    Μακελειό στο Ντάλας: Πέντε αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας (videos)

    • NewsRoom


    Σε μακελειό μετατράπηκε διαμαρτυρία στο πάρκο Belo Garden του Ντάλας για τις επιθέσεις της αστυνομίας κατά Αφροαμερικάνων που έχουν σημειωθεί στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για το αιματηρό επεισόδιο που έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ, πέντε αστυνομικοί έπεσαν νεκροί από πυρά δύο ελεύθερων σκοπευτών ενώ αδιευκρίνιστος είναι προς το παρόν ο αριθμός των τραυματιών.

    Ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδήλωση. Πιο συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε, ο David Brown, δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν 11 αστυνομικούς, εκ των οποίων τέσσερις έπεσαν νεκροί. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί τέσσερις ύποπτοι.

    dallas

    Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ένας εκ των υπόπτων δραστών παραδόθηκε ενώ ένας δεύτερος συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυρών με άνδρες της ομάδας SWAT. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι πληροφορίες για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορα σημεία της πόλης.

    Το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του ενός εκ των υπόπτων δραστών του μακελειού, ο οποίος παραδόθηκε.

    Πρόκειται για έναν αφροαμερικανό που φορά ένα κοντομάνικο μπλουζάκι παραλλαγής και φαίνεται να μεταφέρει κατι που μοιάζει με καραμπίνα καθώς στην πολιτεία του Τέξας η οπλοκατοχή είναι νόμιμη.

    Συγγενείς του αφροαμερικανού, πάντως, υποστηρίζουν ότι παραδόθηκε γιατί δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

    Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ οι πυροβολισμοί έπεσαν στις 8:45 το βράδυ (τοπική ώρα) ενώ ηταν σε εξέλιξη μια από τις δεκάδες πορείες σε όλη τη χώρα για τα δύο περιστατικά αστυνομικής βίας σε Λουιζιάνα και Μινεσότα.

    «Όλοι άρχισαν να τρέχουν. Χαθήκαμε με τους φίλους μας καθώς προσπαθήσαμε να κρυφτούμε» δήλωσε ένας 21χρονος αυτόπτης μάρτυρας.

    Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για αρκετούς περιορισμούς με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι ο δράστης ή οι δράστες πυροβόλησαν με καραμπίνα.

    https://www.youtube.com/watch?v=qinVm4ar3RM

     

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/ioanna-marinopoulou-vradi-tis-ptochefsis-dipnouse-files-stin-mikono/59408

     



    ΣΧΟΛΙΑ