• Κοινωνία

    Απίστευτα περιστατικά με το πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: Ακρωτηριασμοί λόγω κρυοπαγήματος (pic)

    • NewsRoom


    Ακραία καιρικά φαινόμενα βιώνουν οι Πολιτείες της μεσοδυτικής επικράτειας των ΗΠΑ, τις τελευταίες ημέρες, αφού πολικό ψύχος έχει καταλάβει τις περιοχές, φτάνοντας μέχρι και τους -49° Κελσίου.

    Οι Αμερικανοί πολίτες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ωστόσο έχουν ήδη σημειωθεί περιστατικά θανάτων και προβλημάτων υγείας, λόγω των πολικών θερμοκρασιών.

    Οι Αμερικανοί πολίτες αντιμετωπίζουν ακραία καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες ημέρες

    Γιατροί και αρμόδιοι αξιωματούχοι των Πολιτειών, που έχουν πληγεί από το πρωτοφανές κρύο, δηλώνουν πως αυτές οι θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν κρυοπαγήματα μέσα σε λίγα λεπτά και κάνουν εξαιρετικά επικίνδυνη την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους.

    Τα περιστατικά θανάτων

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, 21 θάνατοι συνολικά οφείλονται στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Έως τώρα, είχαν καταγραφεί 12 θάνατοι λόγω κρύου, ωστόσο 9 ακόμη απώλειες ανθρώπων αποδόθηκαν στο εκτεταμένο ψύχος και σε τραυματισμούς, που οφείλονταν σε αυτό, όπως εξηγεί ο Στάθης Πουλακίδας, τραυματιολόγος στο νοσοκομείο John H. Stroger Jr, στην πόλη του Σικάγο.

    Ανάμεσα στα θύματα υπάρχει και ένας 18χρονος φοιτητής. Ο νεαρός, που φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο της Αïόβα, βρέθηκε νεκρός σε κοντινή απόσταση από τον κοιτώνα του, στην πανεπιστημιούπολη, σε θερμοκρασία, που εκείνη τη στιγμή άγγιζε τους -46° Κελσίου. Οι αρμόδιες αρχές θεωρούν πως οι πολικές θερμοκρασίες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στο θάνατό του.

    Εικόνες από την κατάσταση στις ΗΠΑ

    Προβλήματα υγείας και ευπαθείς ομάδες

    Επιπροσθέτως, έχουν σημειωθεί σοβαρά περιστατικά τραυματισμών και προβλημάτων υγείας. Ο Πουλακίδας έχει περιθάλψει μέχρι τώρα 25 άτομα με κρυοπαγήματα. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, που η κατάσταση των ασθενών είναι προχωρημένη, είναι πιθανό να χρειαστεί ακρωτηριασμός δακτύλων, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος.

    Σοβαρότερο κίνδυνο φαίνεται πως διατρέχουν οι άστεγοι και οι εκτοπισμένοι, που βρίσκονται διαρκώς σε εξωτερικούς χώρους. Οι τοπικές αρχές των Πολιτειών αποφάσισαν να διαμορφώσουν ειδικούς θερμαινόμενους χώρους, ώστε να προστατευτούν οι πολίτες, που το έχουν ανάγκη. Πολλοί, ωστόσο, αναζήτησαν άλλες λύσεις, βρίσκοντας καταφύγιο σε καταυλισμούς και άδεια κτήρια. Σε μια τέτοια τοποθεσία, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή Λορέïν, του Οχάιο, βρέθηκε νεκρή μια 60χρονη, της οποίας ο θάνατος αποδόθηκε σε υποθερμία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που την εξέτασε.

    Τα προβλήματα στις μετακινήσεις

    Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν και στο οδικό δίκτυο των περιοχών λόγω της έντονης χιονόπτωσης, όπου χθες σημειώθηκαν τουλάχιστον 26 τροχαία μέσα σε 2 ώρες, μόνο στην κομητεία Τζόνσον, της Αïόβα, όπως δηλώνει αξιωματούχος της περιοχής.

    Και η εναέρια κυκλοφορία έχει παρεμποδιστεί, όπως είναι αναμενόμενο, αφού οι σφοδροί άνεμοι, που συνοδεύουν το ψύχος, ανάγκασαν τις αμερικανικές αρχές να εκδώσουν απαγορευτικά για 2.000 πτήσεις. Ρεκόρ ακυρώσεων σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ο’ Χέιρ, του Σικάγο, που έφτασε τις 700 ματαιωμένες πτήσεις.

    Το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα στις μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ

    Όπως γνωστοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, τέτοια φαινόμενα ψύχους έχουν να εμφανιστούν 20 χρόνια, οπότε και παρόμοια μάζα παγωμένου αέρα είχε πλήξει τις μεσοδυτικές και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας. Αυτή τη φορά, οι Πολιτείες που αντιμετώπισαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα έσπασαν τουλάχιστον 30 ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας, γεγονός που αποτυπώθηκε και στη χρήση φυσικού αερίου σε σπίτια και επιχειρήσεις, που επίσης σημείωσε πρωτοφανείς ποσότητες χρήσης.

    Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τις επόμενες ημέρες, οι θερμοκρασίες στην περιοχή θα ανέβουν, πλησιάζοντας το φυσιολογικό επίπεδο για την εποχή, μοιράζοντας ελπίδα σε χιλιάδες κατοίκους, που τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρούνται από το πολικό ψύχος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΗΠΑ: Αυστηρή προειδοποίηση για τις ξένες επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τη Βενεζουέλα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το κρύο αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό – Πώς θα προστατευτούμε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον προσωρινό τερματισμό του Shutdown



    ΣΧΟΛΙΑ