• Κοινωνία

    Απήγαγαν τη σύζυγο γνωστού επιχειρηματία και επενδυτή

    • NewsRoom


    Λύτρα σε κρυπτονομίσματα ζητούν να λάβουν άγνωστοι που απήγαγαν την 68χρονη σύζυγο του Νορβηγού επιχειρηματία και επενδυτή Τομ Χάγκεν στις 31 Οκτωβρίου του 2018, από το σπίτι της κοντά στο Όσλο, διαφορετικά απειλούν να την σκοτώσουν.

    Οι δράστες ζητούν το αστρονομικό ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ στο κρυπτονόμισμα Monero για να ελευθερώσουν την Αν – Ελίζαμπετ Φάλκεβικ Χάγκεν , όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της νορβηγικής αστυνομίας.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τη μέρα της απαγωγής διεξήγαγε έρευνες και δεν ήθελε να κοινοποιήσει την υπόθεση.

    Επισήμανε ότι τώρα έκρινε πως μπορούσε να τη γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό καθώς ίσως με αυτόν τον τρόπο καταφέρει να συλλέξει κρίσιμες πληροφορίες για την εξέλιξη των ερευνών.

    Οι αρχές κατάφεραν να έχουν μια σύντομη επαφή με τους απαγωγείς, οι οποίοι απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν την γυναίκα αν δεν τους καταβληθούν τα λύτρα.

    Για τον εντοπισμό των απαγωγέων συνεργάζεται η Europol, η Interpol, ειδικοί στα κρυπτονομίσματα, η Διεύθυνση Kripos που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και η Διεύθυνση Kokrim που είναι αρμόδια για την διάπραξη οικονομικών και οικολογικών εγκλημάτων.

    Ο άντρας της απαχθείσας γυναίκας είναι ο Τομ Χάγκεν, μηχανικός στο επάγγελμα και μεγάλος επενδυτής. Το 1992 ίδρυσε την ενεργειακή εταιρεία Elkraft AS, η οποία δραστηριοποιείται στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Φιλανδία. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Holding 2 και μιας σειράς μικρότερων εταιρειών. Δραστηριοποιείται κυρίως στον ενεργειακό τομέα και σε επενδύσεις ακινήτων.

    Το 2018 ο Χάγκεν κατέλαβε την 172 θέση στον κατάλογο των πλουσιότερων Νορβηγών που παρουσίασε το περιοδικό Kapital. Η περιουσία του ανέρχεται στα περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απάτη… μαμούθ! Παρίστανε τον συνεργάτη προμηθευτή και τους άρπαξε 257.000 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζεφ Μπέζος: Αυτή είναι η «πέτρα του σκανδάλου» στο διαζύγιο του CEO της Amazon

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. – Ποια «κενά» βλέπει στην κατάθεση του επιχειρηματία Ν. Μαυρίκου

     



    ΣΧΟΛΙΑ