• Top Stories

    Αντίστροφη μέτρηση για τους ΑΝΕΛ; Συνεδρίαζει η ΚΟ, στο επίκεντρο ο Παπαχριστόπουλος

    • NewsRoom
    Θανάσης Παπαχριστόπουλος ΑΝΕΛ

    Θανάσης Παπαχριστόπουλος, βουλευτής ΑΝΕΛ


    Κρίσιμες ώρες για την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που συνεδριάζει σε λίγη ώρα, βλέποντας την κλεψύδρα να αδειάζει. Στην συνεδρίαση θα τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του Θανάση Παπαχριστόπουλου, από τον οποίο θα ζητηθούν απαντήσεις σχετικά με το εάν θα παραιτηθεί επιστρέφοντας την έδρα στο κόμμα, όπως έχει δεσμευτεί ή θα αλλάξει τις αποφάσεις του.

    Το θρίλερ Παπαχριστόπουλου είναι σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα, όταν ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί, αιφνιδίασε λέγοντας στην αρχή πως θα προχωρήσει στην παραίτηση, αλλά σε λίγη ώρα γιατί είχε χαλάσει το αυτοκίνητό του, ενώ στη συνέχεια, έπειτα από συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι θα κρατήσει την έδρα για λίγο ακόμη, μέχρι να ψηφιστεί το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

    Πάντως, πηγές από τους ΑΝΕΛ λένε ότι εάν η πλειοψηφία της ΚΟ το απαιτήσει δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Παπαχριστόπουλου.

    Εκτός αυτού, σήμερα αναμένεται να παραδοθεί και η «ετυμηγορία» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφορικά με την τύχη της ΚΟ των ΑΝΕΛ εάν μείνει με 5 βουλευτές.

    Εάν ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί, τότε η έδρα του πηγαίνει στον Τέρενς Κουίκ που πιθανότατα θα την κρατήσει και θα ανεξαρτητοποιηθεί. Σε αυτό το ενδεχόμενο η ΚΟ των ΑΝΕΛ μένει με πέντε βουλευτές. Οι 4 έχουν εκλεγεί με το κόμμα του Πάνου Καμμένου και ο Αριστείδης Φωκάς με την Ένωση Κεντρώων. Η 2η παράγραφος του άρθρου 15 του Κανονισμού της Βουλής προβλέπει ως κατώτατο όριο διατήρησης ΚΟ τους 5 βουλευτές, αρκεί όμως αυτοί να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

    «O ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας περιoρίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης παρέπεμψε το ζήτημα στην επιστημονική υπηρεσία υπογραμμίζοντας ότι θα σεβαστεί απόλυτα την γνωμοδότησή της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καμμένος: Αντιδημοκρατική η διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ σύμφωνα με γνωμοδότηση του 2013

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζεται το πανηγύρι: Άλλαξε γνώμη ο Παπαχριστόπουλος – Δεν παραιτείται



    ΣΧΟΛΙΑ