• Πολιτική

    Μετά τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ

    • NewsRoom


    Υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο Σκοπιανό, συνεδριάζει αυτή την ώρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου και με τη συμμετοχή και υπουργών και υφυπουργών.

    Ο Πάνος Καμμένος άνοιξε νέο μέτωπο με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε το δημοψήφισμα άκυρο λόγω της χαμηλής συμμετοχής θέτοντας θέμα για την εγκυρότητα της συμφωνίας συνολικά.

    Ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε στον κ. Καμμένο ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν προαπαιτούμενο για την συμφωνία και σημείωσε με νόημα ότι την εξωτερική πολιτική την χαράσσει ο ίδιος με τον πρωθυπουργό. Όλοι οι άλλοι, είπε, δεν είναι συναρμόδιοι.

    Στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις και στο θέμα των εσωκομματικών διαφωνιών που υπάρχουν κόντρα στη γραμμή Καμμένου. Στο επίκεντρο αυτής της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της συμφωνίας, ενώ στην ίδια γραμμή λέγεται πως βρίσκεται και ο Έλενα Κουντουρά, αν και δημοσίως δεν έχει κάνει κάποια τοποθέτηση.

    Στη συνεδρίαση δεν συμμετέχει ο κ. Τέρενς Κουίκ (βρίσκεται στην Κύπρο), ο οποίος με δηλώσεις του έχει ταχθεί στο πλευρό του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ζητώντας μάλιστα να μην υπάρχουν δηλώσεις εναντίον του. «Θα πρέπει να μην ξαναϋπάρξει τέτοιου είδους αναφορά στο πρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών, που στο κάτω-κάτω ποτέ δεν έχει κάνει προσωπικές αναφορές εναντίον οποιουδήποτε άλλου υπουργού. Δεν είναι λογικό μέσα σε μία κυβέρνηση ο ένας να τα βάζει με τον άλλο, να βγαίνει το ένα κόμμα και να τα βάζει με τον α’, τον β’, τον γ’. Κακό κάνουμε, σε μία εποχή που χρειάζεται συνοχή σε όλα τα επίπεδα» είχε δηλώσει ο κ. Κουίκ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Κοτζιάς ρίχνει το γάντι στον Καμμένο: Όποιος θέλει, ας φέρει πρόταση δυσπιστίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θριαμβολογεί ο Πάνος Καμμένος: «Δικαιώθηκα, άκυρο το δημοψήφισμα στα Σκόπια, να απολογηθεί ο Κυριάκος»



    ΣΧΟΛΙΑ