• Κοινωνία

    Άνοιγμα σχολείων: Πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους και για τις «κόκκινες» περιοχές

    • NewsRoom
    σχολεία


    Να ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι που συνεδρίασαν εκτάκτως το απόγευμα της Πέμπτης.

    Αύριο, σε νέα τους συνεδρίαση αναμένεται να κάνουν εισήγηση και για το χρόνο ανοίγματος του εμπορίου. Την σχετική απόφαση αναμένεται να λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

    Με τους επιστήμονες να συναινούν στην επαναφορά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επικαιροποιώντας το σχέδιό τους, την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν:

    · Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης.

    · Επιπλέον, αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου προσέρχονται (σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο) στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

    · Επίσης, εκκινούν αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου τα μαθήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια, Λύκεια), αλλά μέσω της τηλεκπαίδευσης.

    Την απόφαση της Επιτροπής γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, θέτοντας οριστικά τέλος στο ενδεχόμενο να αναβληθεί η επαναλειτουργία των σχολείων στις 11 του μήνα, ως απόρροια της επιδείνωσης στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, λόγω της συλλογικής χαλάρωσης των γιορτών.



    ΣΧΟΛΙΑ