• Κοινωνία

    Βαρυμπόμπη: Στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι η φωτιά – Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή, μήνυμα και για το Κρυονέρι (upd)

    • NewsRoom

    Κάτοικος προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, Τρίτη 03 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    Τρεις σοβαρές αναζωπυρώσεις της φωτιάς σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη, το μεσημέρι της Πέμπτης, έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση σε όσους πολίτες βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή.

    Η πιο σημαντική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό γι’ αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής.

    Σύμφωνα με το μήνυμα, οι κάτοικοι από την Ιπποκράτειο Πολιτεία πρέπει να κατευθυνθούν προς εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και από Δροσοπηγή προς Αφίδνες και Ωρωπό.

    Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

    Η δεύτερη αναζωπύρωση είναι μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στις Αδάμες.

    Και οι τρεις καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν γλιτώσει μέχρι στιγμής.

    Τατόι: Κίνδυνος καταστροφής των πρώην βασιλικών ανακτόρων

    Για άμεσο κίνδυνο καταστροφής των πρώην βασιλικών ανακτόρων κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου, Βασίλης Κουτσαβλής.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του στο protothema.gr, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το πρώην βασιλικό κτήμα, μαζί με τα κτήρια που βρίσκονται εντός, κινδυνεύει να καταστραφεί άμεσα. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια μεγάλη εστία πίσω ακριβώς από βασιλικό κοιμητήριο ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά και τα κοντέινερ με τα κινητά αντικείμενα.

    Πώς ήρθε η αναζωπύρωση

    Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η αναζωπύρωση προήλθε πιθανότατα από μικρό θύλακα φωτιάς, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη.

    Παράλληλα, οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή αποκλείονται για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων.

    Νέο μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους στο Κρυονέρι

    Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στο Κρυονέρι να κλείσουν όλες τις καμινάδες, τα παράθυρα, τις πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού και να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

    Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Κρυονέρι, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Οδηγίες για την επιστροφή στο σπίτι σε πυρόπληκτες περιοχές – Τι να προσέξετε στον καθαρισμό

    Lockdown τύπου Μυκόνου σε Ζάκυνθο και Χανιά

    Πιτσιλής: Στο πειθαρχικό εφοριακοί που δεν είχαν ανοίξει την εφορία στις… 11 το πρωί!



    ΣΧΟΛΙΑ