• Top Stories

    “Κλείδωσε”: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

    • Έφη Τσιβίκα
    ΕΟΠΥΥ


    Ένας ακαδημαϊκός, ο Βασίλης Πλαγιανάκος, είναι το πρόσωπο που επελέγη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να αναλάβει τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ο νέος πρόεδρος, θα λάβει τη σκυτάλη από τον απερχόμενο, Σωτήρη Μπερσίμη, αφού πρώτα η επιλογή εγκριθεί από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο κος Πλαγιανάκος, ο οποίος επιλέχτηκε μετά την αξιολόγηση 13 υποψηφίων, είναι αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, διευθυντής του Εργαστηρίου Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων, διευθυντής του διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Πληροφορική & Υπολογιστική Ιατρική» και πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης.

    Το πεδίο έρευνας του είναι στους αλγόριθμους εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων και Μηχανικής Μάθησης, στη μελέτη νέων Εξελικτικών Αλγόριθμων, στους παράλληλους κατανεμημένους υπολογισμούς, καθώς και σε εφαρμογές στην Βιοϊατρική, Βιοπληροφορική, ομαδοποίηση και επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου.

    «Θεωρούμε ότι για έναν πολύ σημαντικό ασφαλιστικό φορέα, όπως είναι ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος διαχειρίζεται και έναν πολύ μεγάλο προϋπολογισμό, που είναι περίπου ισοδύναμος με τον κρατικό προϋπολογισμό, όσον αφορά τη δημόσια δαπάνη αλλά και έχει την ευθύνη της αποζημιωτικής πολιτικής για τις παροχές υγείας της χώρας, είναι μια επιλογή που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές», δήλωσε σχετικά ο κος Ξανθός.

    Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ θα καταστεί δυνατή μια ομαλή συνέχεια στην πορεία του Οργανισμού, όπου υπάρχει μία εικόνα ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης.

    «Υπάρχει πλέον μια κανονικότητα στις πληρωμές απέναντι στους παρόχους και μια προσπάθεια να καλύπτονται σιγά σιγά ανάγκες οι οποίες δυστυχώς βρέθηκαν ακάλυπτες κατά την περίοδο της κρίσης», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

    Βασίλης Πλαγιανάκος, επερχόμενος πρόεδρος ΕΟΠΥΥ

    Δεδομένου ότι η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της στις 21 Δεκεμβρίου, λόγω των εορτών, εκτιμάται ότι η διαδικασία έγκρισης του νέου προέδρου θα ολοκληρωθεί με το νέο έτος και ειδικότερα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος, καθηγητής Σωτήρης Μπερσίμης, υπέβαλε την παραίτησή του το καλοκαίρι. Παρότι, όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, υπήρξε έντονη φημολογία για τεταμένη σχέση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

    Ο κος Μπερσίμης, ο οποίος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είχε αναλάβει τα καθήκοντά του στις 15 Δεκεμβρίου του 2015.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΟΠΥΥ: Ζημία 6 εκατ. ευρώ από παράνομες συνταγογραφήσεις γιατρού

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμφωνία Ελλάδας – Αυστρίας για αποζημιώσεις παροχών ασθενείας – Λήξη της «ποινής» που είχε επιβληθεί στη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ