• Top Stories

    Θέλετε να δείτε τους αγαπημένους σας ηθοποιούς; Αυτά είναι τα 15 στέκια της Αθήνας όπου συχνάζουν

    • NewsRoom


    Η Αθήνα είναι σίγουρα μια πόλη με έντονη θεατρική ζωή. Πάνω από 100 παραστάσεις και εκατοντάδες θέατρα γεμίζουν το κέντρο της. Τι συμβαίνει όμως όταν τα φώτα σβήνουν; Πού πάνε οι άνθρωποι του θεάτρου να χαλαρώσουν μετά την παράσταση και να συζητήσουν τα σχέδια τους; Εμείς βρήκαμε τα πιο hot καλλιτεχνικά στέκια, όπου μπορείτε να συναντήσετε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες, σε ξέγνοιαστες στιγμές.

    Ένα από τα πιο παλιά καφενεία των διανοούμενων είναι το περίφημο «Φίλιον» της οδού Σκουφά, που κάποτε λεγόταν «Dolce». Πραγματικά, εδώ η ατμόσφαιρα έχει κάτι που θυμίζει παλιά Αθήνα , ενώ καθημερινά στα τραπεζάκια του, κυρίως δε τα Σάββατα, θα συναντήσετε αρκετούς πολιτικούς του προοδευτικού χώρου, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, καλλιτέχνες και βέβαια λογοτέχνες. Αν μάλιστα στήσετε αυτί θα ακούσετε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις, μιας και το Φίλιον για τους τακτικούς επισκέπτες, είναι σημείο μετακίνησης και ανταλλαγής ιδεών.

    Στη στοά Σπυρομήλιου ο Άλκις Κούρκουλος, ο Κώστας Κόκλας και ο Λάμπης Ζαρουτιάδης, μαζί με τους αδελφούς Πανά, έχουν ανοίξει το απόλυτο στέκι ηθοποιών και θεατρόφιλων. Το δηλώνει άλλωστε και το όνομά που είναι Bar de theatre. Καλλιτεχνική ατμόσφαιρα, με αυθεντικά αντικείμενα σκηνογραφίας από θεατρικές παραστάσεις του παρελθόντος αλλά και με υπογεγραμμένα πορτραίτα ηθοποιών, το Bar de theatre είναι στέκι για πολλούς καλλιτέχνες που τελειώνοντας την παράσταση από τα γύρω θέατρα, απολαμβάνουν στη χαλαρή του ατμόσφαιρα τα πιο straight ποτά της Αθήνας.

    Στην οδό Φειδίου, πίσω από το Ρεξ, το καλοκαίρι άνοιξε ένα καινούργιο καφέ-μπαρ το «Frau», που ανήκει στην ηθοποιό Μαρία Σκαφτούρα και στην τραγουδίστρια Βανέσα Αδαμοπούλου. Οι τοίχοι του, ζωγραφισμένοι από τον εικαστικό Γιώργο Λυντζέρη, δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα σε αυτό το μέρος, που θυμίζει μικρά καφέ στο Βερολίνο. Εδώ θα συναντήσετε εκπροσώπους της νέας γενιάς ηθοποιών και σκηνοθετών και φυσικά τους ηθοποιούς του Εθνικού Θεάτρου. Επίσης κάποια βράδια πολλοί καλλιτέχνες επιλέγουν τις μουσικές που θα ακούσετε.

    διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εντυπωσιακό! Δείτε το νέο γιoτ Okto, των 54,5 εκατ. ευρώ!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 10 πιο καλοπληρωμένες δουλειές για όσους “μισούν” τους υπολογιστές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

     



    ΣΧΟΛΙΑ