• Top Stories

    Brexit: Φόβοι για στάση πληρωμών και “κανόνια” από τους Βρετανικούς tour operators


    Η επόμενη ημέρα, μετά την ιστορική απόφαση της Μ.Βρετανίας για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, “φοβίζει” τους Ελληνες τουριστικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι κάνουν λόγο για στάση πληρωμών από Βρετανικούς tour operators.

    Αφορμή στάθηκε η  αναστολή όλων των διαδικτυακών συναλλαγματικών συναλλαγών στη Βρετανία, που αποφάσισε ο τουρ οπερέιτορ Thomas Cook μετά την άνευ προηγουμένου ζήτηση για ευρώ μετά τη ανεξέλγκτη κάθοδο της βρετανικής λίρας.

    Οι ουρές που σχημάτισαν οι ταξιδιώτες έξω από τα πρακτορεία της το πρωί της Παρασκευής, δηλαδή ώρες πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, οδήγησε την εταιρεία στην απόφαση να αναστείλει τις διαδικτυακές συναλλαγές προκειμένου να διασφαλίσει πως τα ταμεία της θα έχουν ρευστό.

    Εκπρόσωπος της Thomas Cook ανέφερε ότι η αναστολή είναι “προσωρινή στην ιστοσελίδα μας για το τουριστικό συνάλλαγμα μετά την άνευ προηγουμένου ζήτηση για συνάλλαγμα. Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες που επηρεάζονται”.

    andreadis

    Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ.Ανδρέας Ανδρεάδης, δηλώνει φανερά απογοητευμένος με την προοπτική ότι “μάλλον θα κερδίσει το στοίχημα” που είχε βάλει με τον Πρωθυπουργό στην πρόσφατη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, ότι δηλαδή, ο τουρισμός θα κινηθεί στα ίδια με πέρυσι επίπεδα και ίσως και ακόμα καλύτερα.

    Αφορμή για το στοίχημα στάθηκε, κυρίως, το μεταναστευτικό αλλά και η υπερβολική φορολόγηση του τουρισμού, με αποκορύφωμα την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, γεγονός το οποίο ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να δηλώσει αναβολή του συγκεκριμένου μέτρου που ήδη είχε ψηφίσει η Κυβέρνηση, για το 2018.

    Οπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, όλοι οι τουριστικοί επιχειρηματίες είναι προβληματισμένοι αλλά και φοβισμένοι γιατί ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τις πρώτες ακυρώσεις σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

    Παράλληλα, ο κ. Ανδρεάδης σημειώνει ότι έως και τον Ιούνιο υπολειπόταν ένας αριθμός περίπου 500.000 κρατήσεων από τη Bρετανική αγορά για να καλυφθεί περίπου το περυσινό αποτέλεσμα σε επίπεδο αφίξεων από τη Γηραία Αλβιώνα. Υπό το βάρος του πρόσθετου κόστους, όμως, υπάρχει πλέον αβεβαιότητα για τη προσέλκυση του συνόλου των υπολειπόμενων κρατήσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ryanair-allazi-schedio-ptisiske-prosgionete-se-alla-aerodromia/56751

     



    ΣΧΟΛΙΑ