ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Viral το ΟΧΙ της Παριζιάνας στο φίλτρο της γαλλικής σημαίας

  • NewsRoom


Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι την Παρασκευή , στην οποία σκοτώθηκαν 129 άτομα, πολλοί άνθρωποι άλλαξαν στα social media τις φωτογραφίες του προφίλ τους και πρόσθεσαν μια επικάλυψη (φίλτρο) της γαλλικής σημαίας που δημιουργήθηκε για το Facebook.

Αλλά η Charlotte Farhan, εκδότρια του διαδικτυακού περιοδικού “Art Saves Lives International”, έγραψε ένα παθιασμένo status λέγοντας ότι παρόλο που είναι Γαλλίδα από το Παρίσι, δεν θα ενημερώσει τη δική της εικόνα του προφίλ του Facebook με τη γαλλική σημαία – και το post της τώρα έγινε viral.

« Αν έκανα αυτό, μόνο για το Παρίσι θα ήταν λάθος », έγραψε το Σάββατο .
» Αν το έκανα αυτό για κάθε επίθεση που γίνεται στον κόσμο , θα έπρεπε να αλλάζω το προφίλ μου καθημερινά αρκετές φορές την ημέρα . «

» Η καρδιά μου ανήκει στον κόσμο , χωρίς σύνορα , χωρίς ιεραρχία , κάθε ανθρώπινη ζωή που δέχεται επίθεση από εξτρεμιστές, είτε βασίζονται στη θρησκεία , την προκατάληψη ή το κέρδος, ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ! » και συνέχισε . «Μην γίνεις μέρος της νοοτροπίας του « εμείς και αυτοί » που οι πολεμοκάπηλοι θέλουν να το κάνετε ! «

france2

Το Post της έχει τώρα πάνω από 89.000 shares και 135.000 likes και συνεχίζει ακάθεκτο. Πολλοί σχολιαστές την έχουν ευχαριστήσει επειδή μίλησε για την απόφασή της.

«Ήθελα να δημοσιεύσω κάτι για το σκοπό αυτό, αλλά το διατυπώσατε εσείς επακριβώς, » έγραψε ένας follower.

Μερικοί άνθρωποι, όμως, ενοχλούνται με το post της Farhan, γιατί αισθάνονται ότι έχουν κριθεί ή κατακριθεί για την απόφασή τους να χρησιμοποιήσουν τη σημαία στο Facebook. Αν και δεν εμφανίζονται παραδείγματα στο προφίλ της Farhan, αφού φαίνεται ότι η ίδια διαγράφει τα αρνητικά σχόλια, η Farhan βρήκε το χρόνο να απαντήσει στους επικριτές της, σε ένα άλλο status.

“Αν πήρατε αυτό που είπα μέσω του status μου, που έγινε viral χθες , ως κριτική , τότε χάσατε το καίριο σημείο εντελώς “, είπε η Farhan. » Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτούς που χρησιμοποιούν τη σημαία ως φωτογραφία του προφίλ τους, απλά εξήγησα γιατί εγώ ως ΓΑΛΛΙΔΑ δεν το έκανα. «

Η Farhan δεν είναι η πρώτη που μίλησε ανοιχτά εναντίον του φίλτρου της γαλλικής σημαίας στο Facebook. Ακόμα και όταν ο κόσμος είναι κορεσμένος από διάφορα νέα που δίνουν κατ’ επανάληψη σε όλο τον κόσμο, κάποιοι άνθρωποι στο Twitter ήθελαν να μάθουν γιατί δεν μπορούσαν να έχουν μια επιλογή χρώματος της σημαίας της Βηρυτού μετά από μια διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, την Πέμπτη.


ΣΧΟΛΙΑ