• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τεχνολογία: Το νέο πλαστικό που δεν υπερθερμαίνεται αλλάζει τη χρήση κινητών και υπολογιστών!

    • NewsRoom


    Τα πλαστικά μπορεί να είναι θαυμάσια μονωτικά υλικά, καθώς παγιδεύουν τη θερμότητα. αλλά αυτή τους η ιδιότητα είναι ανεπιθύμητη, όταν π.χ. αφορά τo πλαστικό περίβλημα του φορητού υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου. Οι εν λόγω συσκευές που έχουν γίνει προέκταση του χεριού και του μυαλού μυαλού μας μπορεί να υπερθερμανθούν, ακριβώς επειδή παγιδεύουν τη θερμότητα που βγάζει το μηχάνημα, αντί να την αφήνουν να διαχέεται ελεύθερα προκαλώντας βλάβες μερικές φορές καταστροφικές.

    Τώρα, οι ερευνητές από τα Τμήματα των Μηχανολόγων και των Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα πολυμερές που είναι πολύ καλός αγωγός της θερμότητας. Πρόκειται για ένα πλαστικό υλικό που αφήνει τη θερμότητα να διασκορπίζεται στο περιβάλλον, αντί να τη «φυλακίζει».

    Το νέο υλικό, που είναι ελαφρύ και εύκαμπτο, μπορεί να μεταφέρει δεκαπλάσια θερμότητα σε σχέση με τα πολυμερή υλικά του εμπορίου και μάλιστα προς όλες τις κατευθύνσεις.

    Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science Advances”, δήλωσαν ότι εργάζονται ήδη για να βελτιώσουν κι άλλο το υλικό, ώστε να βρει πρακτικές εφαρμογές στις ηλεκτρονικές συσκευές, στα περιβλήματα μπαταριών κ.α.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρευνα προειδοποιεί! Να γιατί δεν πρέπει να τρώμε fast food

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 4 must θεραπείες ομορφιάς στο κατώφλι των 40

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια νέα έρευνα έρχεται να ταράξει τα νερά: Οι άντρες είναι πιο έξυπνοι!



    ΣΧΟΛΙΑ