• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τάσος Μαντέλης: Αναβλήθηκε επ’αόριστον η δίκη του

    • NewsRoom


    Υπολόγιζε ποτέ ο Τάσος Μαντέλης ότι θα είναι τόσο τυχερός; Αναβλήθηκε επ’ αόριστον και η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών και των τεσσάρων ακόμη κατηγορουμένων, που συνδέονται με το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

    Η συγκεκριμένη δίκη είχε αρχίσει στις 11 Νοεμβρίου 2013 και είχε φτάσει στο στάδιο των απολογιών. Ωστόσο, διεκόπη λόγω ασθενείας του Προέδρου του Δικαστηρίου, για τις 19 Σεπτεμβρίου.

    Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος απεβίωσε με αποτέλεσμα η δίκη εκ του νόμου να οδηγείται σε επ´ αόριστον αναβολή, καθώς δεν είχαν κληρωθεί αναπληρωματικά μέλη στη σύνθεση του Δικαστηρίου.

    Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Το ίδιο κύκλωμα που δεν μετέφρασε το βούλευμα για τη Siemens μήπως “φρόντισε” να μην αντικατασταθεί ο ασθενής πρόεδρος στη δίκη Μαντέλη;;;»

    Σημειώνεται ότι η είδηση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά την επ’αόριστον αναβολή της κύριας υπόθεσης της Siemens που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Το δικαστήριο που εκδίκαζε τη συγκεκριμένη υπόθεση έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας της κλήσης και του παραπεμπτικού βουλεύματος των 13 Γερμανών κατηγορουμένων και του Γαλλοελβετού κατηγορούμενου, Ζαν Κλoντ Όσβαλντ, καθώς δεν είχε μεταφραστεί στα γερμανικά και τα γαλλικά που είναι η μητρική γλώσσα των κατηγορουμένων.

    Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του έκανε λόγο για  «ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί δήθεν καθυστέρησης μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ», αναφερόμενο στις πληροφορίες ότι από την Εισαγγελία Εφετών έγιναν κατ’ επανάληψη υπομνήσεις στη μεταφραστική υπηρεσία του για την άμεση μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα.

    Την ίδια στιγμή, η Πρόεδρος Βασιλική Θάνου και η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου του Αρείου Πάγου ζήτησαν όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση της μετάφρασης του βουλεύματος για την κύρια υπόθεση της Siemens με τους 64 κατηγορούμενους. Οι ανώτατοι λειτουργοί της δικαιοσύνης θα μελετήσουν τα έγγραφα και θα αποφασίσουν αν θα παρέμβουν ή όχι.

    Σημειώνεται ότι, δέκα χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση Siemens, ο κίνδυνος παραγραφής είναι ορατός, καθώς παραμένει άγνωστο το πότε θα λογοδοτήσουν οι 64 κατηγορούμενοι που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/apistefto-fiasko-metafrasi-tou-voulevmatos-gia-ti-siemens-chathike-sti-metafrasi/60739

     



    ΣΧΟΛΙΑ