• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ – Χωρίς λεωφορεία πάλι η Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom
    οασθ


    Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου των εργαζομένων στον Οργανισμό αποφάσισε χθες να προχωρήσει σε νέα στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 19.00, έως το πέρας της βάρδιας. Έτσι, στην πόλη θα κυκλοφορούν λεωφορεία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

    Επίσης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (6 και 7 Οκτωβρίου) τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι το συνδικάτο θα συνεδριάσει εκ νέου, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

    Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αντιδρούν στην τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών που ψηφίστηκε στη Βουλή και καταγγέλλουν – με ανακοίνωσή τους – “τον κατακερματισμό και την εκχώρηση αστικού έργου αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του ΟΑΣΘ (και του ΟΑΣΑ της Αθήνας) σε ΚΤΕΛ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών”.

    Την απόσυρση της τροπολογίας για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και δηλώνει πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων

    Την απόσυρση της “απαράδεκτης” -όπως τη χαρακτηρίζει- τροπολογίας του υπουργείου Μεταφορών για τον μητροπολιτικό σχεδιασμό των αστικών μεταφορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ζητά, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ). Παράλληλα, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). “Το αρμόδιο υπουργείο ας προωθήσει μέτρα προς την κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών και ας εγκαταλείψει επιτέλους τις απαράδεκτες πρακτικές του, που δημιουργούν ανασφάλεια στους εργαζόμενους και επιδεινώνουν την κατάσταση που βιώνει το επιβατικό κοινό” τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απότομη αλλαγή του καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σκάλωσε» η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ. – Τι λέει ο Ξανθός

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απεργούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί στην περιφέρεια – Στάση εργασίας στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ