• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΣΟΚ στη μουσική βιομηχανία: Ό,τι ακούτε είναι ψεύτικο (video)


    Είναι πιθανό πως αυτό απλά επιβεβαιώνει κάτι που οι περισσότεροι γνωρίζουν. Είναι τρομακτικό το εύρος που οι τραγουδιστές χρησιμοποιούν ψηφιακά μέσα για να βελτιώσουν την φωνή τους, ή δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις να μην τραγουδούν καθόλου. To Public Magazine αναφέρει πως το πιο πιθανό είναι να μην ακούμε την πραγματική φωνή κανενός καλλιτέχνη καθώς τεχνολογία autotune χρησιμοποιείται για να διορθώσουν τονικές ανακρίβειες και να συγχρονίσουν την φωνή με τη μελωδία.

    Όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες βασίζονται στο autotune για να παράγουν τον ήχο που επιθυμούν, με αποτέλεσμα οι πραγματικές ερμηνείες να εκλείπουν. Ειδικοί επισημαίνουν πως η καθολικότητα του φαινομένου στερεί την μοναδικότητα και την “ψυχή” από τις ερμηνείες, ενώ καλλιτέχνες με ιδιαίτερη, όχι παραδοσιακά εύηχη φωνή, όπως ο Bob Dylan, δεν έχουν πλέον θέση στο μουσικό στερέωμα. Ακόμα, η τακτική αυτή οδηγεί τους μουσικούς να στηρίζονται στο autotune ακόμα και σε ζωντανές παραστάσεις καθώς δεν είναι σε θέση να ερμηνεύσουν τα ίδια τα τραγούδια τους.Elton John

    Αυτό έχει οδηγήσει σε τραγελαφικά περιστατικά όπου καλλιτέχνες γλιστρούν και πέφτουν στην σκηνή ενώ το τραγούδι συνεχίζεται κανονικά, με παραδείγματα τη Madonna και τον Justin Bieber να τους πέφτει το μικρόφωνο από το χέρι και τα φωνητικά να συνεχίζουν σαν να μην έγινε τίποτα, απόδειξη ότι το show είναι όλο playback και δεν τραγουδούσαν εξαρχής. Ο γνωστός τραγουδιστής Elton John έχει δηλώσει “ Οι τραγουδιστές πλέον δεν μπορούν να τραγουδήσουν στην σκηνή, είναι σοκαριστικό.”

    Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

    https://www.youtube.com/watch?v=qLRoqDqoXek

     

     

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/i-epistimi-milise-erchetai-to-telos-tou-sex/34123



    ΣΧΟΛΙΑ