• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αποτροπιασμός! Σκύλος πέθανε σε ντουλάπι αεροπλάνου

    ζώα


    Σε τραγωδία εξελίχθηκε το αεροπορικό ταξίδι μίας οικογένειας, όταν μία αεροσυνοδός εξανάγκασε τα μέλη της να βάλουν τον σκύλο τους στο ντουλάπι των αποσκευών πάνω από τις θέσεις των επιβατών, με αποτέλεσμα το άτυχο κατοικίδιο να χάσει τη ζωή του την ώρα της πτήσης. Το περιστατικό συνέβη σε πτήση της United Airlines, η οποία και ανέλαβε όλη την ευθύνη για το δυσάρεστο γεγονός.

    Συγκεκριμένα, στην πτήση 1284 από το Χιούστον στη Νέα Υόρκη μία γυναίκα που ταξίδευε με παιδιά και έναν μικρό σκύλο εξαναγκάστηκε από την αεροσυνοδό να βάλει το σκυλί της στο ντουλάπι των αποσκευών πάνω από τις θέσεις για τη διάρκειας 3,5 ωρών πτήση. Η ίδια η γυναίκα, όπως καταμαρτυρούν αυτόπτες μάρτυρες, ήθελε να κρατήσει το ζώο κάτω από το κάθισμά της, στην ειδική τσάντα μεταφοράς που διέθετε, αλλά η αεροσυνοδός ήταν αμετανόητη και επέμενε να βάλει το μικρό ζώο στο ντουλαπάκι για τις αποσκευές που βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια των επιβατών.

    «Μετά την ολοκλήρωση της πτήσης, η γυναίκα βρήκε το ζώο της νεκρό. Κάθησε στον διάδρομο του αεροπλάνου κλαίγοντας ενώ όλοι οι συνεπιβάτες της ήταν έκπληκτοι από την εξέλιξη», ανέφερε η συνεπιβάτριά της Μάγκι Γκρέμινγκερ σε μία σειρά από tweets poy ανήρτησε μαζί με τη φωτογραφία της γυναίκας και των παιδιών της.

    Η United χαρακτήρισε το συμβάν «τραγικό δυστύχημα που δεν έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί επειδή τα ζώα δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται στα ντουλάπια των αποσκευών που βρίσκονται πάνω από τα κεφάλια των επιβατών μέσα στην καμπίνα».

    Η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Μάγκι Σμέριν δήλωσε ότι η εταιρεία διερευνά τα αίτια του τραγικού περιστατικού και ότι η οικογένεια έλαβε πίσω την τιμή των εισιτηρίων της, όπως εξάλλου και το εισιτήριο της μεταφοράς του ζώου που ανέρχεται στα 125 δολάρια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η United βρίσκεται στο στόχαστρο εξαιτίας κακής μεταχείρισης των ζώων. Πέρυσι οι ιδιοκτήτες ενός γιγαντιαίου κουνελιού μήνυσαν την εταιρεία όταν αυτό πέθανε σε μία από τις πτήσεις της.

    Το 2017 η αεροπορική εταιρεία United Airlines κατέγραψε τους περισσότερους θανάτους ζώων από όλους τους αμερικανικούς αερομεταφορείς, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Δεκαοκτώ ζώα πεθάναν και 13 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους. Συνολικά έξι ζώα πέθαναν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από τους υπόλοιπους 16 αερομεταφορείς.



    ΣΧΟΛΙΑ