• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο εφοπλιστής Πετράκης για τον ξυλοδαρμό της Αλεξίας Έβερτ

    πετράκης

    Πετράκης και Αλεξία Έβερτ


    Με ποινή φυλάκισης έξι μηνών καταδικάστηκε ο εφοπλιστής Θέμης Πετράκης από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τον ξυλοδαρμό της Αλεξίας Έβερτ πριν απο τέσσερα χρόνια στο Κολωνάκι.

    Αφορμή της επίθεσης του εφοπλιστή στην Αλεξία Έβερτ, κόρη του εκλιπόντος στελέχους της Ν.Δ, Μιλτιάδη Έβερτ, στάθηκε ένα ατύχημα. Η Αλεξία Έβερτ τράκαρε με το αυτοκίνητο της την Ferrari του εφοπλιστή, που ήταν σταθμευμένη στη συμβολή των οδών Σπευσίππου και Ηροδότου στο Κολωνάκι.

    Στην θέση του οδηγού βρισκόταν ο σωματοφύλακας του επιχειρηματία, ο οποίος περίμενε τον Πετράκη και την τότε σύντροφό του για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους.

    Όταν το αυτοκίνητο της Αλεξίας Έβερτ προσέκρουσε στο αριστερό φτερό της Ferrari του εφοπλιστή, ο σωματοφύλακας του τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο για να τον ενημερώσει. Τότε ο εφοπλιστής κατέβηκε από παρακείμενο κτίριο σε έξαλλη κατάσταση απειλώντας για το στραπατσαρισμένο φτερό της πανάκριβης Ferrari.

    Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε χθες, Πέμπτη, στο δικαστήριο η Αλεξία Έβερτ, «ο Πετράκης την έσπρωξε και την πέταξε βίαια κάτω στην άσφαλτο, ενώ ταυτόχρονα την κλώτσησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί».

    Το πρωί της Πέμπτης, ενώπιον των δικαστών, τόσο ο εφοπλιστής, όσο και η πρώην σύντροφος του που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, όπως άλλωστε και ο πρώην σωματοφύλακας του, υποστήριξαν ότι η Αλεξία Έβερτ «παραπάτησε και χτύπησε μόνη της», τονίζοντας ότι, «έπρεπε να είχε υποβληθεί σε αλκοτέστ απο τους αστυνομικούς πράγμα που δεν συνέβη».

    Τελικά το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς τους και καταδίκασε τον εφοπλιστή σε έξι μήνες φυλάκιση για απλή σωματική βλάβη.

    Ο Θέμης Πετράκης κατηγορούνταν και για απειλή, κατηγορία η οποία υπέπεσε σε ειδική παραγραφή βάσει νόμου του 2016 που αφορούσε στην αποσυμφόρηση των υποθέσεων των ελληνικών δικαστηρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκ: Αυτοκτόνησε ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καπετάν Μάκης Αγούδημος: Και μετά το τέλος του, πλειστηριασμός για χρέη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένοχος κρίθηκε ο παραολυμπιονίκης Β. Τσαγκάρης για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου



    ΣΧΟΛΙΑ