• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τρόμος στο Μανχάταν: Φορτηγό παρέσυρε πεζούς – Τουλάχιστον 8 νεκροί (video)

    • NewsRoom


    Πανικός επικράτησε την Τρίτη στο Μανχάταν, όταν ένας οδηγός ενός μικρού φορτηγού παρέσυρε με το όχημά του πεζούς σε ποδηλατόδρομο. Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον οκτώ και οι τραυματίες 12.

    Σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ, το φορτηγάκι μπήκε στον ποδηλατόδρομο, λίγα λεπτά μετά τις 15.00, τοπική ώρα. Αφού παρέσυρε πολλούς ποδηλάτες, προσέκρουσε σε άλλο όχημα και ο οδηγός του βγήκε έξω, κρατώντας στο χέρι ένα ψεύτικο όπλο. Αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον συνέλαβαν. Το λευκό φορτηγάκι είχε νοικιαστεί από την εταιρεία Home Depot.

    Ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

    Βίντεο με τον δράστη της επίθεσης:

    Ο ύποπτος πυροβολήσε στην κοιλιακή χώρα από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

    Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό. Η “δήλωση” που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του “συνάδει” με τρομοκρατική επίθεση, πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

    Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ εκκενώθηκε και αποκλείστηκε ολόκληρη η περιοχή, σε μεγάλη ακτίνα.

    https://www.youtube.com/watch?v=-WRe2wgR9BY

    Ως τρομοκρατικής επίθεση ερευνάται από την Αστυνομία

    Ως τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζουν οι αρχές ασφαλείας το επεισόδιο, ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    “Πολύ άρρωστο” και “ανισόρροπο” χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμά του στο Twitter, τον δράστη της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μανχάταν.

    “Οι δυνάμεις της τάξης το παρακολουθούν στενά. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!” ανέφερε το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

    Μανχάταν

    Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι έχει συλληφθεί ήδη ένα άτομο, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται. Σύμφωνα με αναφορές, ο δράστης έχει δεχθεί τα πυρά των αστυνομικών και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

     

    Στις έρευνες για την υπόθεση, εκτός από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, μετέχει και το FBI.



    ΣΧΟΛΙΑ