• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Νέα εξέλιξη για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Ένσταση σε άλλο δικαστήριο κατέθεσαν οι δικηγόροι τους

    • NewsRoom


    Όλα τα μέσα που έχουν στα χέρια τους φαίνεται ότι χρησιμοποιούν οι δικηγόροι  των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακή της Αδριανούπολης, προκειμένου να μπορέσουν να αφεθούν ελεύθεροι. Μετά το χθεσινό “όχι” στην αποφυλάκιση από το δικαστήριο της Αδριανούπολης, οι δικηγόροι, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων προσέφυγαν σε άλλο δικαστήριο, όπου υπέβαλαν ένσταση με στόχο να αποφυλακιστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί.

    Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ οι δικηγόροι, χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε άλλο δικαστήριο, υποβάλλοντας ένσταση για την απόφαση για συνέχιση της κράτησης. Αν η απόφαση του δεύτερου αυτού δικαστηρίου είναι πως είναι άδικη η κράτησή τους, τότε αυτή η απόφαση θα έχει βάρος στην υπόθεσή τους ενώπιον του πρώτου δικαστηρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, το δικαστήριο της Αδριανούπολης διέταξε να συνεχιστεί η προφυλάκιση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, απορρίπτοντας για, άλλη μία φορά, το αίτημα των συνηγόρων τους.

    Η διάρκεια, ωστόσο, της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων δεν συγκεκριμενοποιήθηκε, ούτε αυτήν τη φορά, με τον εισαγγελέα να δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να εξεταστούν πρώτα «όλα τα στοιχεία».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι υπεράσπισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στο αίτημα αποφυλάκισης υποστήριξαν πως οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης έχουν δώσει τους κωδικούς pin των κινητών τους και ότι το ελληνικό προξενείο έχει αιτηθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η διεύθυνσή του ως διεύθυνση κατοικίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς και ότι μπορούν να παραμείνουν εκεί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

    Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης γιατί, όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση:

    • είχαν βρεθεί ήδη πολλά ύποπτα στοιχεία,
    • δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία,
    • δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες των ψηφιακών στοιχείων,

    και από την προηγούμενη απόφαση προφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις έρευνες. Αρα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Βόμβα» Ερντογάν: Θέτει θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σημαντική παρέμβαση των Ευρωπαίων Δικηγόρων για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να συνεχιστεί η προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών διέταξε το δικαστήριο της Αδριανούπολης



    ΣΧΟΛΙΑ