• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Μπλε Φάλαινα: Nέο περιστατικό με 14χρονη που πήδηξε από τον όγδοο όροφο

    • NewsRoom


    Την αυτοκτονία μιας 14χρονης, που έπεσε από τον όγδοο όροφο, εξετάζουν οι αρχές της Ρωσίας, για να διαπιστώσουν εάν σχετίζεται με το εφιαλτικό διαδικτυακό παιχνίδι της Μπλε Φάλαινας, που έχει σκορπίσει το θάνατο σε πλήθος παιδιών παγκοσμίως. Η άτυχη κοπέλα εισέβαλε στο κτήριο Νίζνι Νόβγκοροντ, ανέβηκε στον όγδοο όροφο και βούτηξε στο κενό.

    Η καθοριστική μαρτυρία

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Κομσομολσκαγιά Πράβντα, οι πρώτες υποψίες για τη σύνδεση της αυτοκτονίας της 14χρονης με τη Μπλε Φάλαινα, ήρθαν με την κατάθεση ενός κοριτσιού, ονόματι Αλίνα που δήλωσε φίλη της 14χρονης. Όπως εξομολογήθηκε η Αλίνα στις Αρχές, «Ήμασταν φίλες τους περασμένους μήνες. Πηγαίναμε βόλτες το καλοκαίρι, αλλά έπαιζε τη “Μπλε Φάλαινα” για αρκετό διάστημα και ήταν μέλος μιας “ομάδας θανάτου”».

    Η Αλίνα συμπλήρωσε, επίσης, πως η 14χρονη είχε αισθήματα για ένα αγόρι που ζούσε σε μεγάλη απόσταση. Το στοιχείο αυτό συνδέθηκε με ένα γκράφιτι, που γράφτηκε την ημέρα θανάτου του κοριτσιού και σε κοντινή απόσταση από εκεί, όπου έπεσε. Τι γκράφιτι έγραφε «σε θεωρώ πιο σημαντικό από τη ζωή, αλλά εσύ όχι».

    Τα επίσημα στοιχεία για τα περιστατικά

    Οι Αρχές εντόπισαν το λογαριασμό της 14χρονης στη Μπλε Φάλαινα με το όνομα Αντζελίνα Μπεσμερτνάγια. Η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών καταγράφει σοκαριστικά νούμερα για τα κρούσματα αυτοκτονιών, που σχετίζονται με διαδικτυακές επιρροές. Συγκεκριμένα, το 2017 εντοπίστηκαν 1.339 διαδικτυακές ομάδες αυτοκτονίας, με 200 χιλιάδες αναρτήσεις και κοινό, που ξεπερνούσε τους 12 χιλιάδες χρήστες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η «Μπλε Φάλαινα» ξαναχτυπά: Δύο έφηβες πηδούν από τον 10ο όροφο (video-σοκ)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιλήνη – «Μπλε Φάλαινα»: Εκτός κινδύνου ο 17χρονος που έπεσε από πολυκατοικία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπλε Φάλαινα: Αυτοκτόνησε 12χρονο κορίτσι μετά από εντολή διαχειριστή (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ