• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Μ.Γκραμπόφσκι: Οι επιθέσεις εις βάρος μου έχουν στόχο τον σύζυγό μου – Εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη

    MAREVA1

    Μαρέβα Μητσοτάκη


    Για τις επιθέσεις ενάντια στο πρόσωπό της μίλησε σε συνέντευξή της στην Athens Voice μεταξύ άλλων η Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Η γνωστή επιχειρηματίας και σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασε την «συστηματικά κακόβουλη κριτική» που δέχεται, τονίζοντας πως πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός της. Ωστόσο όπως λέει η ίδια, εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, στην οποία έχει προσφύγει για τις «συκοφαντίες» σε βάρος της.

    «Προφανώς δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο ότι έχω γίνει στόχος μιας συστηματικά κακόβουλης κριτικής. Και χρησιμοποιώ εν γνώση μου αυτόν τον πολύ επιεική χαρακτηρισμό, καθώς όσοι με διαβάλλουν είναι προφανές ότι επιδιώκουν να τους απαντήσω στη γλώσσα τους.

    Δεν θα το κάνω, όμως, γιατί εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει για όλες τις συκοφαντίες σε βάρος μου. Άλλωστε πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει πια ότι ο πραγματικός στόχος των επιθέσεων αυτών δεν είμαι εγώ, αλλά ο σύζυγός μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Μητσοτάκης
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, Μαρέβα

    Ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξή της, ήταν η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «τα δημοσιεύματα αυτά δείχνουν έμμεσα και το πώς εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται κάποιοι το ρόλο της γυναίκας σήμερα στη χώρα μας. Αλλά και το πόσο εχθρεύονται τελικά –συνειδητά ή ασυνείδητα– την επιχειρηματικότητα. Εξακολουθεί να τους ηχεί εντελώς ξένο μια Ελληνίδα να επιδιώκει την επαγγελματική της αυτονομία, πόσο μάλλον να δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό με μια δική της επιχείρηση».

    Για να συνεχίσει: «Η Ελληνίδα σηκώνει ένα τεράστιο βάρος. Η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα δεν είναι δυστυχώς αυτή που θα έπρεπε. Μπορεί σε θεσμικό επίπεδο η ισότητα των δύο φύλων να έχει κατοχυρωθεί, αλλά πολλά μένουν να γίνουν ώστε να εμπεδωθεί ότι η γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά με τους άνδρες. Χρειάζεται να κάνουμε πολλά ακόμη βήματα ώστε να σπάσουμε και στην Ελλάδα τη λεγόμενη «γυάλινη οροφή».
    Αυτό το αόρατο σημείο, δηλαδή, που ακόμη και σήμερα προσδιορίζεται ασυνείδητα ως το ανώτατο όριο στο οποίο μπορεί να φτάσει μια γυναίκα απλά και μόνο λόγω του φύλου της», σημείωσε.

    Σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, η κα Γκραμπόφσκι σημείωσε πως «όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, με την κατάσταση που προέκυψε από το 2009, η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο μίας αρνητικής δημοσιότητας. Δυστυχώς, η Ελλάδα εξελίχθηκε σε ένα πεδίο σύγκρουσης μεταξύ του λαϊκισμού και των φιλελεύθερων αντιλήψεων. Ειδικά στον χώρο της σύγχρονης τέχνης εκφράζονται ακόμη, σε κάποιες γωνιές, επαναστατικές ιδεολογίες και φαντασιώσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έπνιξε» την… ξεχασιάρα Μαρέβα (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανάρτηση της Μαρέβας Μητσοτάκη για τα θέματα εγκληματικότητας



    ΣΧΟΛΙΑ