ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κύπρος: Οι μισοί επιβάτες της πτήσης που επέστρεψε στην Αθήνα από Λάρνακα, επέλεξαν να μην φύγουν ξανά
Δεκαεννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 570 τραυματίστηκαν σε 502 τροχαία που σημειώθηκαν τον Μάρτιο 2018, στην Αττική. Ειδικότερα, 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα, 13 τραυματίστηκαν σοβαρά σε 12 ατυχήματα και 557 ελαφρά σε 471 τροχαία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων και δυστυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Επίσης, η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 24.281 παραβάσεις, από τις οποίες 780 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν:
•610 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 71 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
•1.940 παραβάσεις ορίου ταχύτητας
•424 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
•876 για χρήση κινητού τηλεφώνου
•328 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
•1.127 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Τα ΜΜΕ της χώρας επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί
- EY: «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» Ελλάδος 2025 ο Χάρης Βαφειάς της VAFIAS GROUP
- Jerusalem Post: Αν ο Τραμπ αρχίσει επιχείρηση για τα Στενά του Ορμούζ, ο πόλεμος «θα παραταθεί για μήνες»
- Ένα δωμάτιο απόδρασης και η σπηλιά του Πλάτωνα- Ανδρέας Αγγελιδάκης στην Μπιενάλε Βενετίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.