ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γιατί έδιωξαν τη Σύνθια Σάπικα, η ατάκα της Κοσιώνη, το beef Πορτοσάλτε – Αναστασοπούλου, τα νέα ανοίγματα του Κυριακού, τι αγοράζει ο «Λούα – Λούα» και ποιος θα μεταδώσει το Μουντιάλ
«Οποιοσδήποτε εκ των αξιωματούχων παραβεί τη χάρτα δεοντολογίας, οφείλει να υποβάλει αμέσως την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τονίζεται στο σχετικό έγγραφο, το οποίο υπέγραψαν σήμερα με την ανάληψη των χαρτοφυλακίων τους, οι υπουργοί της κυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η χάρτα δεοντολογίας «η ορθή λειτουργία μιας δημοκρατίας βασίζεται στην ύπαρξη μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της κυβέρνησης. Η εμπιστοσύνη αυτή δεν πρέπει να συγχέεται με τη νομιμοποίηση που παρέχει η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Οικοδομείται ανάλογα με τις δράσεις της κυβέρνησης και την υποδειγματική συμπεριφορά των μελών της».
Μεταξύ άλλων, με την χάρτα, τα μέλη της κυβέρνησης δεσμεύονται να εγκύψουν στα προβλήματα των πολιτών, «χωρίς διακρίσεις, στη βάση των αναγκών και των δικαιωμάτων τους». Υποχρέωση , τονίζεται, της κυβέρνησης είναι «η διαφάνεια, ο απόλυτος σεβασμός στον πολίτη και η αξιοκρατική λειτουργία του κράτους, ενώ οφείλουν, όχι μόνο να ενεργούν με απόλυτη αμεροληψία, αλλά και να αποτρέπουν κάθε υποψία προσωπικού συμφέροντος». Γι’ αυτό, κατά την ανάληψη και την ολοκλήρωση των καθηκόντων τους, συμπληρώνουν και υπογράφουν δήλωση συμφερόντων (περιουσιακά στοιχεία κ.α.), η οποία και δημοσιεύεται.
Τέλος, τoνίζεται πως οποιοσδήποτε παραβεί την χάρτα δεοντολογίας οφείλει να υποβάλει αμέσως την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ και λεωφορεία την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- EYΔΑΠ: Απόφαση της ΡΑΑΕΥ για τα νέα τιμολόγια
- Γιάννης Τσουκαλάς: Δεν περίμεναν ότι θα νικήσω και έχασαν την ψυχραιμία τους – Έγινα viral για τους λάθος λόγους (βίντεο)
- Tσουνάμι απολύσεων στις ευρωπαϊκές τράπεζες – Το AI απειλεί πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας