• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Η συγκλονιστική περιγραφή της μητέρας που είδε το παιδί της στο στόμα ενός Πίτμπουλ (video)

    • NewsRoom


    Ξεπερνά κάθε φαντασία η συγκλονιστική περιγραφή μιας μητέρας που είδε το παιδί της να δέχεται επίθεση από τον σκύλο της το περασμένο καλοκαίρι στην Ναύπακτο. Η μητέρα του βρέφους Σοφία Κάσκαρη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας ΜελέτηΜετά τα Μεσάνυχτα” όπου περιέγραψε το γεγονός.

    Όπως είπε, βρισκόταν διακοπές στη Ναύπακτο μαζί με τον σύζυγό της, το 10 μηνών μωρό τους, και το σκυλί τους και απολάμβαναν τη βόλτα τους. Ξαφνικά, το ήρεμο μέχρι εκείνη την ώρα σκυλί τους, επιτέθηκε στο μωρό που μπουσουλούσε, δαγκώνοντας το άγρια στο πρόσωπο, και χωρίς να αφήνει το πρόσωπό του από τα σαγόνια του.

    Η νεαρή μητέρα, αντέδρασε χωρίς δεύτερη σκέψη, βάζοντας το χέρι της μέσα στο στόμα του σκύλου που βρισκόταν σε αμόκ, προκειμένου να σώσει το παιδί. Αφού τα κατάφερε, το βρέφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παίδων».

    Η μητέρα περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές

    «Το σκυλί ήταν του άντρα μου, ήταν 4,5 ετών. Δεν είχε δείξει ποτέ επιθετική συμπεριφορά. Όσο ήμουν έγκυος κοιμόταν στην κοιλιά μου. Όταν γέννησα το μωρό, κοιμόταν με το σκυλί, αλλά ποτέ δεν το είχα αφήσει μόνο του με το παιδί», λέει η Σοφία Κάσκαρη.

    «Όταν πήγαμε διακοπές στη Ναύπακτο, στο εξοχικό του νονού της μικρής, ετοιμαστήκαμε να πάμε για μπάνιο. Αφού παίξαμε με το σκυλί όσο η μικρή κοιμόταν, το δέσαμε για να φύγουμε και να πάμε στη θάλασσα. Ο άντρας μου ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο κι ο κουμπάρος μου, κλείνει την πόρτα. Εγώ είμαι έξω με το σκυλί και το παιδί. Αφήνω κάτω το παιδί για να μετακινήσω το μπολ του νερού του σκυλιού και κατευθείαν επιτίθεται στο παιδί όπου ήταν ακριβώς μπροστά μου και μπουσουλούσε.

    Τότε το σκυλί, βούτηξε από το αριστερό μάγουλο το μωρό. Εκείνη την ώρα φώναξα τον άντρα μου. Μέχρι να έρθει -ήταν περίπου 70 μέτρα μακριά μου- εγώ πάλευα να ανοίξω το στόμα του σκυλιού, ο κουμπάρος μου απευθείας βούτηξε το σκυλί από το λαιμό. Για να ανοίξω τα σαγόνια του σκύλου, έσπασα τα δάχτυλα των χεριών μου», περιγράφει μεταξύ άλλων η ίδια, και προσθέτει:

    «Μόλις ήρθε ο άντρας μου, της άνοιξε κατευθείαν το στόμα, ενώ εγώ προσπαθούσα. Όλο αυτό κράτησε 15 δευτερόλεπτα. Η αλήθεια είναι ότι από το σοκ δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Το παιδί το είχα σφίξει στην αγκαλιά μου και έβλεπα πολύ αίμα. Είχε τόσο πολύ αίμα που δεν μπορούσα να διακρίνω που είχε τραυματιστεί και τρέξαμε στο Κέντρο Υγείας της Ναυπάκτου. Φοβόμουν ότι θα χάσω το παιδί μου».

    Το 10 μηνών βρέφος χειρουργήθηκε και παρέμεινε στη ΜΕΘ για μία εβδομάδα. Στις 21 Ιουνίου πήρε εξιτήριο και η κατάστασή του σήμερα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά καλή.

    Σήμερα, λαμβάνει ειδική θεραπεία και παρακολουθείται από πλαστικούς και γναθοχειρουργούς, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το προσωπάκι του. Το σκυλί παραδόθηκε σε άνθρωπο που κατοικεί στις Κυκλάδες, με τα έξοδα σίτισης του να βαραίνουν την οικογένεια.

    «Τύψεις από την αρχή μέχρι και τώρα. Από το δάγκωμα του σκύλου χτυπήθηκε το προσωπικό νεύρο. Δεν κουνούσε την αριστερή πλευρά του χείλους. Οι γιατροί πάλεψαν πολύ. Είναι ένα μωρό τραυματισμένο, πονάει, δεν μπορεί να μου πει που, δεν μπορεί να εκφραστεί και εμείς προσπαθούμε να την κάνουμε να ξεπεράσει τον πόνο. Δώσαμε βάση στην ψυχολογία της. Είχε συνέχεια εφιάλτες. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ο μεγαλύτερος της ύπνος με το που βγήκε ήταν 20 λεπτά. Τις δικές μου τύψεις τις αντιμετώπισα με ψυχολόγο», εξομολογείται η μητέρα του παιδιού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαφιόζικη επίθεση στον Πειραιά – Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Λεβεντάκης: Ο αυτοδημιούργητος εφοπλιστής που κατέληξε στο αυτόφωρο για έναν… σκύλο!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου»: Σύμβουλος του πρίγκιπα διηύθυνε μέσω Skype τη δολοφονία Κασόγκι



    ΣΧΟΛΙΑ