• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Η Google βάζει μπρος τα μεγάλα όπλα κατά της Apple


    Η Google λάνσαρε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για 2 εκατομμύρια προγραμματιστές στην Ινδία, αναφορικά με την Android πλατφόρμα τους, προκειμένου να μπορέσει να ανταγωνιστεί την Apple για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών για κινητά.

    Το πρόγραμμα Android Skilling θα εισαχθεί δωρεάν σε εκατοντάδες δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια και σχολές κατάρτισης, με ένα ειδικά σχεδιασμένο ατομικό πρόγραμμα. Επίσης, θα είναι διαθέσιμο μέσω της κυβερνητικού Εθνικού Σωματείου Ανάπτυξης Δεξιοτήτων.

    Η Ινδία θεωρείται πως έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό προγραμματιστών, με 4 εκατομμύρια ανθρώπους, κατακτώντας τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών. Όμως, μόνο το ένα τέταρτο από αυτούς εργάζεται πάνω στα κινητά, αναφέρει ο Caesar Sengupta, αντιπρόεδρος της διαχείρισης προϊόντων της Google. Και συνεχίζει λέγοντας: “Πιστεύουμε πως η Ινδία βρίσκεται σε μια μοναδική θέση για να καινοτομεί και να διαμορφώνει την διαδικτυακή εμπειρία δισεκατομμύρια χρηστών”.  

    Η Google σχεδιάζει να κάνει το πρόγραμμα σπουδών, προσβάσιμο σε εκατομμύρια ανθρώπους, με σκοπό να καταστεί η Ινδία παγκόσμιος ηγέτης στην κινητή ανάπτυξη. “Ελπίζουμε να μπορέσουμε να βρισκόμαστε σε 2.000 διαφορετικά πανεπιστήμια, εκπαιδεύοντας περίπου 4.000 καθηγητές και να προσεγγίσουμε 250.000 φοιτητές”, δηλώνει ο Peter Lubbers, επικεφαλής του εκπαιδευτικού προγράμματος της Google.

    Και ενώ το πρόγραμμα της Google θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο του είδους του, η Apple μπαίνει στον ανταγωνισμό, προσεγγίζοντας και αυτή τους Ινδούς προγραμματιστές.

    Το Μάιο, η Apple ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα τεχνολογικό εργαστήριο, στη Bangalore, ώστε να παρέχει εξειδικευμένη υποστήριξη για τις iOS εφαρμογές. Η νέα μονάδα θα δώσει πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία δημιουργίας πρωτοποριακών εφαρμογών για όλους τους καταναλωτές ανά τον κόσμο.

    “Με αυτή τη μάχη που δίνουν οι Apple και Google, δείχνουν πόσο σημαντική θεωρείται η Ινδία στα τεχνολογικά θέματα”, αναφέρει ο Ankit Jain, βοηθός αντιπροέδρου στην εταιρεία SimilarWeb.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/dijsselbloem-sto-ecofin-apofasis-gia-ta-ellimmata-ispanias-ke-portogalias/60253

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/apofasi-ekplixi-apo-ste-sto-exoteriko/60412



    ΣΧΟΛΙΑ