• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Γιάννης Μαντζουράνης: Εθνικώς επωφελής η Συμφωνία των Πρεσπών

    Γιάννης Μαντζουράνης


    «Εφόσον οι τρεις βασικοί εθνικοί στόχοι (σ.σ. απαραβίαστο συνόρων, απάλειψη κάθε αλυτρωτισμού, διαχωρισμός ταυτότητας πολιτών της ΠΓΔΜ από τον αρχαίο πολιτισμό) επετεύχθησαν με την πρόσφατη Συμφωνία στις Πρέσπες το ισοζύγιο μεταξύ των συν και πλην είναι θετικό και η εν λόγω Συμφωνία εθνικώς επωφελής»: τη θέση αυτή παίρνει, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης.

    Ο γνωστός δικηγόρος που ασχολείται επί σειρά ετών με το θέμα των σχέσεων της Ελλάδας με το βόρειο γείτονά της, κάνει «βουτιά» στην Ιστορία (πρόσφατη και παλαιά) -θυμίζοντας πτυχές ιδιαίτερα διδακτικές…-, ενώ εστιάζει στις νομικές προεκτάσεις του ζητήματος, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ο Γιάννης Μαντζουράνης κάνει ειδική αναφορά στα θέματα της γλώσσας, της ιθαγένειας και των εμπορικών σημάτων, καθώς και στη διαδικασία εισόδου της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Στο ερώτημα δε του Πρακτορείου, αν μπορεί η συμφωνία να καταργηθεί μονομερώς εκ των υστέρων, ο κ. Μαντζουράνης απαντά: «Μονομερής καταγγελία ή παραβίαση μίας διεθνούς Συμφωνίας παράγει έννομες συνέπειες και κυρώσεις για το κράτος, που αθετεί τα συμφωνηθέντα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν υπέγραψε ο Ιβανόφ την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, επιστρέφει στη Βουλή το νομοσχέδιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η οργή των Ελλήνων κυνηγά τον Τσίπρα μέχρι το Λονδίνο: «Προδότη, πούλησες την Μακεδονία» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα «βόμβα» Δ. Καμμένου: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν συνεννοηθεί να ρίξουν την κυβέρνηση πριν λυθεί το Σκοπιανό



    ΣΧΟΛΙΑ